Processledare med fokus på analys och stöd

Är du personen som bidrar till genomförandekraft och fokus på effekt? Då är det dig vi letar efter.  

Om arbetsplatsen

I tjänsten som processledare kommer du att jobba på stadsledningsförvaltningen i Helsingborg stad och utgå från vårt aktivitetsbaserade kontor nära centralen där du sitter med kollegor från olika avdelningar. Vi arbetar platsoberoende men värdesätter att träffas och jobba med vårt gemensamma uppdrag: att utifrån ett helhetsansvar leda och samordna stadens verksamheter, utveckling och ekonomi.  

Du kommer att tillhöra enheten Verksamhetsstyrning, som är en del av avdelningen ekonomi och styrning. Enhetens uppdrag är att stödja och stärka styrningen i staden och utveckla stadens BI-lösning. Enheten är ett ledningsstöd inom styrning, både till förtroendevalda och till chefer. I enheten jobbar åtta kollegor som utifrån olika kompetenser och gemensamma strategier arbetar med förutsättningar för den politiska styrningen i organisationen genom stadens styrmodell och att stödja stadens verksamheter att planera, följa upp och utveckla sin verksamhet.  

För att lyckas prioriterar vi ett positivt arbetsklimat med självledarskap, kollegialt stöd och  coachande ledarskap med fokus på utveckling och genomförandekraft.  

Arbetsuppgifter

Du kommer till stor del att arbeta som stödfunktion inom stadsledningsförvaltningen kopplat till styrnings- och kvalitetsfrågor. Du arbetar med utgångspunkt i stadens koncept för verksamhetsstyrning som utgår från tre delar: nulägeskoll, verksamhetsplan och verksamhetsdialog. Du kommer även ansvara för arbetet med intern kontroll på stadsledningsförvaltningen som en integrerad del av arbetet med styrningen.  

Arbetet kommer att innebära att du samarbetar tätt med förvaltningens ledning såväl som avdelningar där du är en del i att skapa ett systematiskt arbete med verksamhetsstyrning som ger förutsättningar för genomförandekraft och fokus på effekt.  

Du ingår i stadens nätverk för styrning där vi tillsammans arbetar för att stödja och stärka styrning, analys och uppföljning och ge stadens chefer och stödfunktioner tillgång till enkla, effektiva processer och verktyg. 

Vi genomför också olika digitala och fysiska sammankomster och arrangemang för chefer, ledningsgrupper, stödfunktioner och förtroendevalda. I uppdraget ingår att ta fram koncept, samordna, genomföra och utvärdera

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en skicklig processledare och har erfarenhet av styrnings- och kvalitetsfrågor. Du är analytiskt driven och främjar en konstruktiv dialog för att komma framåt i processer. Du har förmåga att navigera i en komplex miljö och trivs med att vara stödfunktion till verksamheter som, utifrån ett gemensamt uppdrag och gemensamma mål, jobbar med olika sakområden. Du är systematisk, pedagogisk och skicklig på att uppfatta och möta olika behov kopplat till styrnings- och kvalitetsarbete. 

Som person är du bra på att bygga relationer, trivs med att samarbeta och ser ett värde i att utbyta kunskap med andra. Du har förmåga att prioritera med sikte på effekt av arbetet, inte bara utifrån dina ansvarsområden utan även helheten. Du tar ett stort eget ansvar för arbetet och att leveransen är av god kvalité. 

Du har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med styrnings- och kvalitetsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Att jobba i Helsingborgs stad

Vill du vara med och skapa en bättre stad tillsammans med helsingborgarna? Då ska du jobba i Helsingborgs stad. Här kan du använda din kreativitet och drivkraft till att göra livet lättare och tryggare för våra invånare, besökare och näringsliv. Tillsammans med nyfikna och hjälpsamma kollegor gör du skillnad i människors liv, båda idag och i framtiden. Ett bra jobb idag, en bättre stad imorgon.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba i staden.

Övrig information

Urval sker när ansökningstiden har gått ut och intervjuer kommer att påbörjas i augusti. Den första intervjuomgången kommer att genomföras digitalt för att sedan följas upp med personliga intervjuer, tester och arbetsprov för de som går vidare i rekryteringsprocessen.  

Sista ansökningsdag: 20240815

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5345

Publicerad:
2024-07-05

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Avdelningen för ekonomi och styrning

Kontakt

Johanna Eriksson

Enhetschef verksamhetsstyrning

0732311305

johanna.eriksson@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.