Ansök

Projektledare inom samhällsorientering

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsmarknadsfrågor, vuxenutbildning och ekonomiskt bistånd. Vi samordnar även stadens arbete med migrations- och etableringsfrågor. Vi är cirka 450 medarbetare som arbetar för att invånarna ska kunna försörja sig själva, vara delaktiga i arbetslivet och ta ansvar för sin egen utveckling och försörjning.

Förvaltningens verksamhetsidé är; Utifrån sin förmåga är alla vuxna invånare delaktiga i arbetslivet och tar ansvar för sin egen utveckling och försörjning. All verksamhet ska ha invånaren i fokus, samverka internt och externt samt underlätta invånarens valfrihet för ett vuxenliv i arbete.

Vuxenutbildning söker nu en projektledare till ett nystartat projekt! Samhällsorienteringen utgör en viktig del av den svenska integrationspolitiken. Kursen ska erbjudas för vissa nyanlända under deras första tid i Sverige, i syfte att främja och påskynda den nyanländes etablering i samhälls- och arbetslivet. Sedan 2011 erbjuder kommunerna inom Familjen Helsingborg en gemensam samhällsorientering genom samverkan med Länsstyrelsen i Skåne. Sedan den 1 februari 2020 har kursen utökats med 40 h. Vi vill använda utökningen av timmar för att utveckla en lokalt förankrad samhällsorientering med förberedelse för svensk arbetsmarknad och detta blir ett viktigt uppdrag för dig.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektledare som har god kunskap om samhällsfrågor, etableringsfrågor och integrationsfrågor och som trivs med att initiera, stödja och driva projekt och processer. I rollen som projektledare kommer du att planera, leda och styra projektet. Detta arbete består till stor del av att samordna samhällsorienteringen med övriga insatser som erbjuds på förvaltningen, se över hur den lokala aspekten kan knytas till undervisningen, ta fram förslag på utökat samarbete med civilsamhället och andra betydande aktörer samt utveckla metoder för utvärdering och löpande justering i kursen. En annan viktig uppgift är att presentera en projektplan för hur en framtida samordnad samhällsorientering kan byggas upp i kommunen. Du ansvarar för rapportering till styrgruppen.

Projektet blir en möjliggörare för att testa och skapa ett nytt arbetssätt i samverkan med nyckelaktörer för att samhällsorienteringen ska ge goda effekter på individ- och samhällsnivå.

För att lyckas med ditt uppdrag är du en person som:

  • Har god kommunikationsförmåga på operativ och strategisk nivå
  • Skapar delaktighet
  • Tar egna initiativ
  • Är bra på att organisera och samordna olika insatser
  • Är vad vid att arbeta självständigt
  • Processleder grupper mot uppsatta mål
  • Har mycket god analytisk förmåga
  • Är mål- och resultatorienterad

 

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du behöver även ha tidigare erfarenhet av att leda projekt och processer, gärna som projektledare eller motsvarande. Det är meriterande om du har en processledarutbildning. Du är intresserad av integrationsfrågor och att arbeta i ett mångkulturellt sammanhang där även ett stort kontaktnät, gärna lokalt är viktigt.

För att klara det är här uppdraget är det nödvändigt med en god systemkompetens, likväl en erfarenhet av att söka och sammanställa information och rapportera muntligt såväl skriftligt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du kan samspela som ledare i en processorganisation.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-07-19

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde omgående, enligt överenskommelse

Varaktighet: Tjänsten är tidsbegränsad och avses pågå till den 2021-12-31

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{