Projektledare med fokus på digitalisering

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 450 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några.
Stadsledningsförvaltningen ska
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Om arbetsplatsen

Avdelningen för näringslivs- och destinationsutveckling ska verka för att göra Helsingborg till Sveriges attraktivaste stad för våra målgrupper företag, besökare och studenter. Genom utveckling av plats och service och genom försäljning och marknadsföring med spets, ska vi bidra till fler och nöjda företag, studenter och besökare. 

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Som Projektledare med fokus på digitalisering kommer ansvaret i hög grad vara att se och koordinera behov – både internt och externt. Du kommer ansvara för att hålla ihop och driva avdelningens digitaliseringsprojekt och tillsammans med dina kollegor vara en möjliggörare för våra målgrupper. Vi söker dig som är en digital generalist och vi tror du har erfarenhet av utveckling och utvecklingsprocesser för digitala produkter och tjänster, samt har förmågan att samverka med olika kompetenser för att lyckas med olika digitaliseringsprojekt. Det är viktigt att du är användar- och kundorienterad och kan se behov och förvandla dessa till lösningar. Utöver kunskaper inom digitalisering ser vi att du är en duktig projektledare. En stor del av uppdraget kommer innebära att driva projekt, både kopplat till digitalisering och annat som gynnar våra målgrupper. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att driva små och stora projekt samt är duktig på att skapa struktur. För att trivas i rollen tror vi att du gillar att fokusera på en kombination av digitaliseringsprocesser och projektledning i dess traditionella form. Att bygga goda och förtroendeingivande relationer, både internt och externt, som leder till konkreta resultat är centralt för uppdraget.

För att lyckas i ditt uppdrag har du 2-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare men vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är kreativ, noggrann, lyhörd och serviceinriktad samt att du kan arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av agila projekt och processer samt erfarenhet av digitalisering i offentlig verksamhet. Relevant högskoleutbildning inom området är ett krav.  

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2273

Publicerad:
2021-11-29

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Avdelningen för näringslivs- och destinationsutveckling

Kontakt

Emelie Esberg

Enhetschef

email emelie.esberg@helsingborg.se

Cecilia Holm

Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Robert Lexeklint

Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

phone 042-10 50 00