Ansök

Projektledare med fokus på mindre projekt

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Inom Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar projektenheten för projektledning vid utbyggnad av stadens offentliga rum såsom gator, torg, parker och exploateringsområden. Enheten ansvarar för genomförandeprocessen av beslutade investeringsprojekt. Enheten har 15 medarbetare.

Arbetsuppgifter 

Vi rekryterar nu en projektledare som vill vara med att påverka och bidra till Helsingborgs framtid. Du kommer att arbeta mitt i händelsernas centrum i moderna kontorslokaler med stadens bästa pendlarläge, precis intill Helsingborgs central.  
 
Projektenheten deltar bland annat i arbetet med H+ som är ett av Sveriges mest spännande stadsförnyelseprojekt. En helt ny stadsdel skall byggas på 20 år med bl a bostäder, gator, torg och parker. Därutöver genomförs både stora och små infrastrukturprojekt i Helsingborg och projektenheten har en central och viktig roll för allt som skall anläggas och byggas på allmän plats. 

Vi utökar gruppen med en projektledare med fokus på våra mindre projekt. Det handlar både om projekt i park- och gatumiljö. Som projektledare på projektenheten kommer du i en beställarroll att arbeta med alla delar av ett anläggningsprojekt från planering, ekonomiska projektkalkyler, leda och genomföra upphandlingar av såväl konsulter som entreprenörer, projekteringsledning, byggledning samt besiktningar. I våra projekt har vi har stort fokus på ekonomi, tid och kvalitet och arbetet sker ofta i dialog med medborgare, myndigheter, fastighetsägare och företag.

Kvalifikationer

Vi söker en civil- eller högskoleingenjör med erfarenhet från entreprenad/konsultbranschen eller från projektledning av anläggningsprojekt. 

Då anläggningsprojekt ofta har många inblandade parter värdesätter vi god samarbets-, samordnings- och organisationsförmåga. Vi ser att du har en bra kommunikativ förmåga samt en stark integritet men är samtidigt öppen för dialog och förbättringsarbete. Du tycker om att hålla i många projekt samtidigt och har en vilja att utvecklas som person. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande. Du måste även ha lätt att uttrycka Dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-11-08

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{