Projektmedarbetare till Karpens aktivitetshus

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Om arbetsplatsen

Vuxenverksamheten vänder sig till personer över 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem, samt personer med psykisk funktionsnedsättning. Verksamheten är funktionsindelad i Utredning- och Uppföljningsteam, Stöd och Behandling, Stödboendeenhet och Socialpsykiatri boenden. 12 stegs behandlingen är i Helsingborgs stads regi och tillhör Vuxenverksamhetens Stöd och behandlingsenhet.

Karpens aktivitetshus, en del av Stöd och behandlingsenheten, arbetar för att ge en meningsfull vardag utifrån individens egna önskemål. Vi erbjuder en meningsfull sysselsättning, social samvaro, stöd mot arbete (IPS) eller studier (SEd) för personer med långvarig psykisk ohälsa. Aktiviteter vi bland annat erbjuder våra deltagare är måleri, snickeri, cykelverkstad samt gruppaktiviteter. Återhämtningsperspektivet är en viktig del i vår verksamhet.

Karpens aktivitetshus söker nu en projektanställd som vill vara med och ge fler individer ett IPS stöd samt utveckla samverkan enligt metod.

Arbetsuppgifter

Vill du stötta personer med psykisk funktionsnedsättning i deras arbetsliv? Är du bra på att skapa, utveckla och underhålla relationer med deltagare, nätverk och arbetsgivare? Brinner du för ett återhämtningsinriktat arbetssätt?

Som arbetscoach arbetar du enligt IPS-modellen för att stödja personer med psykisk funktionsnedsättning att söka, finna, få och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden, med möjlighet till lönearbete utan fokus på arbetsförmågebedömning. Arbetssökandet grundar sig på individens val.

IPS är en vidareutveckling av Supported Employment (SE) som genom nationell forskning visat sig vara en av de mer effektiva arbetsrehabiliteringsmetoder för att hjälpa personer med psykiska funktionsnedsättningar att få ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

I ditt arbete som IPS coach tar du kontakt med arbetsgivare för att möjliggöra för deltagarna att få ett arbete. IPS modellen, Individual Placement and Support, skiljer sig från traditionell arbetsrehabilitering genom att arbetsträningen sker i den direkta arbetsmiljön på en arbetsplats. En förutsättning för att verksamheten ska fungera är att du som arbetscoach bistår med både pedagogiskt och kognitivt stöd i den direkta arbetssituationen så länge det behövs. Stödet utformas individuellt för varje person.

IPS arbetet innefattar samverkan med psykiatrin vilket önskas utvecklas under projekttiden. Det innefattar kontinuerliga möten tillsammans med deltagare men också samverkan ur ett verksamhetsperspektiv med tex informationsmöte och uppföljningar kring IPS.

I ditt arbete utgår du från verksamheten Karpens aktivitetshus som erbjuder meningsfull sysselsättning i form av hantverk och social träffpunkt för personer med långvarig psykisk ohälsa. Därefter är IPS arbetet främst ute på fältet enligt metod. Som deltagare på Karpen gör du en intresseanmälan och väljer själv vilket stöd du önskar i din återhämtning som erbjuds i verksamhetens tre delar; meningsfull sysselsättning, IPS stöd mot arbete eller SEd stöd mot studier. Alla deltagare erbjuds en individuell handlingsplan.

Arbetet är självständigt och förutsätter att du har en god initiativkraft, flexibel och är prestigelös. Du är en social person som har lätt för att knyta kontakter, då mycket av ditt arbete kommer att handla om att engagera och intressera olika arbetsgivare, aktörer och företag och skapa gott samarbete med dessa.

Vi ser gärna att du har körkort.

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Socionomexamen, arbetsterapeut eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig krävs, liksom erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen. Har du kunskap och erfarenhet av arbetet enligt SE/IPS och MI ser vi det som meriterande. Du bör också känna dig trygg i och ha erfarenhet från att samordna kontakter och individuella insatser med framförallt psykiatri och arbetsförmedling men även försäkringskassan och kommunen övriga verksamheter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid frågor kontakta: Sanna Leufstedt, Aktivitetssamordnare, Karpens aktivitetshus. 042-107673.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2023-02-10

Anställningsform: Projektanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 1 år med möjlighet till förlängning

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3743

Publicerad:
2023-01-18

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Jessica Nordenvall

Verksamhetschef

042-104101

jessica.nordenvall@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.