Rådgivare för personer med funktionsnedsättning

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 450 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några. Stadsledningsförvaltningen ska:
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Nu söker vi dig som vill göra skillnad för personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om arbetsplatsen

I Helsingborg hittar du kontaktcenter – en del av Helsingborgs stad. Helsingborg kontaktcenter har i uppdrag att samordna stadens service gentemot allmänheten. Principen är en väg in till kommunen för att bidra till ökad service och högre tillgänglighet. Kontaktcenters mål är höga med siktet inställt på att fortsätta vara sverigeledande avseende effektiv service, tillgänglighet och bemötande. På kontaktcenter arbetar kommunvägledare och rådgivare som på olika sätt finns till för invånarna, besökarna och företagen i staden.

Arbetsuppgifter

Som rådgivare möter du invånare och anhöriga som befinner sig i en utsatt situation. Du ger råd, stöd och vägledning i olika slags frågor som berör individens hela livssituation. Du behöver ha god kännedom om socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade – LSS. 

Uppdraget kräver att du är en god lyssnare och är inkännande, att du kan sätta dig in i en annan människas situation och att du är kreativ. Du tänker utanför boxen och är lösningsfokuserad.

En viktig del av arbetet är att jobba utåtriktat. Du måste känna dig bekväm med att stå inför folk och prata och på olika sätt förmedla din kunskap och vad du kan hjälpa till med. I uppdraget träffar du många olika människor t ex invånare, tjänstepersoner och politiker. Du behöver därför kunna anpassa information och kommunikation utifrån dem du möter.

I uppdraget ingår det att omvärldsbevaka både internt och externt där du fångar upp målgruppens utmaningar och behov. Uppdraget som rådgivare för personer med funktionsnedsättning är i en utvecklingsfas där fokus är att samverka i större utsträckning med andra funktioner som möter samma målgrupp. Det krävs därför att du har lätt för att samarbeta och tar egna initiativ som kan komma målgruppen till godo.    

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har:

 • Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning
 • Flera års erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet, gärna myndighetsutövning och praktisk erfarenhet i vården
 • Erfarenhet av förändringsarbete och processledning
 • God kännedom om aktuell lagstiftning och rättsprocesser
 • Har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska

Det är meriterande om du har organisationskännedom om Helsingborgs stad.

Som person behöver du vara:

 • Trygg med din kompetens och kan lyfta blicken för att se ett helhetsperspektiv
 • Förtroendeingivande och empatisk, samtidigt som du är professionell i kontakten med de vi är till för
 • Självgående: du kan sätta upp egna mål samt är kreativ i ditt arbete för att finna goda lösningar
 • Samarbetsvillig och arbetar prestigelöst i grupper och nätverk
 • Resultatinriktad med fokus på nytta för de invånare vi är till för
 • Ordningsam och bidrar till struktur i arbetet
 • Ha lätt för att ta initiativ till kontakt med samarbetspartners

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-10-24. Urval och intervjuer sker löpande. OBS: kontaktpersonerna Tina och Maj har semester under vecka 41, men besvarar din fråga via mejl så fort de är tillbaka i tjänst igen. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2079

Publicerad:
2021-10-07

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Avdelningen för juridik och service

Kontakt

Tina Carlström

Rådgivare för personer med funktionsnedsättning

email tina.carlstrom@helsingborg.se

Maj Gram Andersson

Sektionschef

email maj.gram.andersson@helsingborg.se

Cecilia Holm

Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Robert Lexeklint

Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se