Resursperson till Bårslövs skola

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Bårslövs skola är en F-6 skola med cirka 270 elever som ligger mitt i Bårslöv med nära till naturen och med bara två minuters bilväg från E6/E20.

På Bårslövs skola förväntas du att tillsammans med kollegor och elever arbeta efter våra ledord ”Med glädje, trygghet och motivation lyckas alla elever bli sitt bästa jag”. Med varierade arbetsmetoder, sätter vi eleven i centrum för att skapa bästa möjliga lärande. Förändring är normen. Med bra relationer, sköna lärmiljöer inne och ute, rastaktiviteter för alla elever, utrustning för varierande behov och digitala verktyg för varje elev gör vi på Bårslövs skola tillsammans allt för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Arbetsuppgifter

Som resursperson kommer du att ha din placering både i skolan och på fritidshemmet och du kommer att ha en betydande roll både på grupp och individnivå för eleverna. I samarbete med ansvarig lärare och övriga kolleger kommer ni att arbeta som ett team för elevernas bästa. Utifrån elevernas behov kommer du att bidra med stöd och lösningar när det gäller tydliggörande, hjälpmedel och struktur i den fysiska och psykosociala miljön för att underlätta lärandet för eleverna. Du kommer att vara delaktig i att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den pedagogiska verksamheten tillsammans med teamet, där lärare har det yttersta ansvaret för undervisningen. Vår förväntan är att du är en god vuxen förebild och har ett gott bemötande både för elever, vårdnadshavare och kolleger. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har elevassistentutbildning och vill arbeta både i skola och fritidshem. Du har några års erfarenhet av arbete med elever med särskilt behov. Du har god förmåga att skapa relationer och har ett starkt intresse för att möta eleverna där de befinner sig och hjälpa dem att utvecklas. Din elevsyn är inkluderande och du har ett lågaffektivt bemötande, samt förmåga att se både individens och gruppens behov.

Du är en lagspelare och relationsbyggare med goda ledaregenskaper som inspirerar både elever och dina arbetskamrater i vårt gemensamma lärande. Ditt ledarskap präglas av tydlighet och du ser vad som behöver göras både i tillfället men också på längre sikt samt har förmågan att inspirera och inspireras tillsammans med dina kollegor. Vidare är du är lösningsfokuserad och flexibel. 

Du har goda kunskaper inom digitala verktyg och är nyfiken på den digitala utvecklingens möjligheter och använder dig självklart av detta i din vardag.

Stämmer detta in på dig så är du varmt välkommen till Bårslövs skola!

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-12-06

Anställningsform: Tidsbegränsad

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Januari 2022

Varaktighet: Tidsbegränsad 6 mån med eventuell möjlighet till förlängning

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2245

Publicerad:
2021-11-22

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Krister Stjernqvist

Biträdande rektor

email krister.stjernqvist@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

phone 010-442 79 51

Bertil Sassersson

Fackligt ombud Lärarnas Riksförbund

phone 042-104956

email bertil.sassersson@helsingborg.se

Karl Lolk

Fackligt ombud, Lärarförbundet

email karl.lolk@helsingborg.se