The application period for this reqruitment has ended.

Säkerhetsstrateg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Helsingborg är en snabbt växande stad med över 140 000 invånare i dagsläget. Staden kännetecknas av nytänkande, goda kommunikationer, en livlig handel och ett blandat näringsliv.

Stadsledningsförvaltningen är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka och därigenom skapar vi arbetsglädje.

Avdelning för strategisk samhällsutveckling är en del av stadsledningsförvaltningen och vi söker nu en ny säkerhetsstrateg med inriktning på civilt försvar.

Tjänsten tillhör enheten för trygghet och säkerhet som är en av tre enheter på avdelningen för strategisk samhällsutveckling.

Enheten har ansvar för att leda, utveckla och samordna strategiska frågor inom områdena samhällets krisberedskap, riskhantering, brottsförebyggande, samt informationssäkerhet. Enheten har fokus mot stadens verksamheter och bolag samtidigt som mycket arbete sker i samverkan med andra kommuner, myndigheter och samhället i övrigt.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsstrateg på enheten för trygghet och säkerhet kommer du att utveckla arbetet med civilt försvar som bygger på den fredstida krisberedskapsförmågan. I din roll som säkerhetsstrateg med inriktning civilt försvar kommer du därför att samarbeta nära med kolleger som ansvarar för stadens krisberedskap. Målet för arbetet med det civila försvaret är att skydda civilbefolkningen, säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna och lämna stöd till Försvarsmakten. Helsingborgs stad ska ha en god förmåga att förebygga, motstå och hantera samhällsstörningar i hela hotskalan.

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att driva, utveckla och samordna arbetet med civilt försvar inom staden. Det innebär att du med nationell styrning som grund kommer arbeta med att bygga upp en struktur och arbetsprocesser för stadens åtaganden inom området. I det ingår bland annat att planera och genomföra utbildningar och övningar, ansvara för säker kommunikation samt beredskapsplanläggning. En viktig del är också att stödja och samordna stadens förvaltningar och bolag i deras arbete.

I din roll kommer du att samverka med frivilligorganisationer, näringsliv och offentliga aktörer. Du kommer behöva sätta dig in i de regelverk som styr kommunens krisberedskap samt uppgifter inför och vid höjd beredskap. Du kommer att få stort personligt ansvar och förväntas dra nytta av den samlade kunskapen hos dina kollegor, och naturligtvis bidra med din unika erfarenhet och din personlighet.

Enheten arbetar inom ett brett område och du förväntas kunna ta till dig nya förutsättningar och sätta dig in i nya ämnesområden samt vara behjälplig och ta ansvar för hela enhetens uppdrag. Vi arbetar tillsammans med flera olika aktörer och din samarbetsförmåga är därför viktig. Du förväntas leda större och mindre projekt inom ramen för enhetens uppdrag.  

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll ser vi att du har en högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget. Det innebär att du har erfarenhet av arbete inom t.ex. krisberedskap, säkerhet, säkerhetsskydd eller civilt försvar.

Det är meriterande om du har utbildning inom projekt- och processledning samt arbete inom offentlig sektor.

Då tjänsten inkluderar ansvar för säker kommunikation, t.ex. Rakel och signalskydd, är det meriterande om du har en teknisk kunskap och intresse.  

Som person har du ett stort eget driv och är självgående. Du är van vid att leda dig själv men även att leda och samarbeta med andra. En viktig del av uppdraget är att kunna kommunicera resultat och analyser. Vi kommer lägga stor vikt på personliga egenskaper kring samarbetsförmåga.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-02-02. Vi tillämpar löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100 %

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{