Skolkuratorer till Elevhälsan (Tillsvidare och vikariat)

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål med fokus på det främjande och förebyggande arbetet. Genom att tidigt upptäcka och på detta sätt bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa kan vi nå målet. Genom en samlad elevhälsa, ett gott samarbete på skolorna och en tydlig systematik i arbetet tror vi på elever som lyckas i skolan och elever som mår bra.

Elevhälsan söker just nu totalt tre kuratorer uppdelat på två tillsvidareanställningar och ett vikariat. Vi vill att det tydligt framgår i din ansökan vilken/vilka anställningar du är intresserad av.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator bidrar du till att våra elever når sin fulla potential genom att tillföra social- och psykosocialkompetens på individ, grupp och organisationsnivå. Skolkurator ingår i skolans elevhälsoteam och arbetar förebyggande och hälsofrämjande på olika nivåer. Elevhälsans psykosociala insats bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Elevhälsan bidrar till skapandet av miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa i syfte att alla ska lyckas. Samverkan såväl inom elevhälsan som mellan elevhälsans personal och andra personalgrupper är viktig. De olika kompetenserna ska arbeta tillsammans för att bidra till inkluderande och utmanande lärmiljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och har erfarenhet av att arbeta som skolkurator. Körkort (behörighet B) kan underlätta. Du är van vid att arbeta självständigt men även att arbeta teambaserat. Vidare är du bra på att skapa goda relationer till såväl elever som personal och bygga effektiva nätverk inom och utanför organisationen. Att upprätthålla etik, värderingar och samarbeta för lika möjligheter är viktiga delar.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  211205

Anställningsform: 2 tillsvidare och 1 vikariat

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 220104 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Vikariatet 1 år

Antal tjänster: 3 tjänster

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2243

Publicerad:
2021-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Elevhälsan

Kontakt

Lise-Lott Persson

Enhetschef

email lise-lott.persson@helsingborg.se

Marie Andréasson

Enhetschef

email marie.andreasson2@helsingborg.se

Bibbi Pedersen

Skolkurator och fackligt ombud SSR

phone 070-869 39 06

email bibbi.pedersen@helsingborg.se

Sara Björnevik

Skolkurator och fackligt ombud SSR

email sara.bjornevik@helsingborg.se