Skolpsykolog sökes till Elevhälsan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål. Vi har ett fokus på främjande- och förebyggande arbete. Genom att tidigt upptäcka elever i behov av stöd bidrar vi till att skapa miljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa och hjälper eleverna att nå utbildningens mål. Genom en samlad elevhälsa, tvärprofessionellt samarbete och en tydlig systematik får vi elever att lyckas i skolan och elever som mår bra.

Du kommer att ingå i en professionsgrupp som består av ett tjugotal psykologer. Gruppen lägger stor vikt vid kollegialt utbyte, både kunskapsmässigt och socialt. Psykologgruppen består av medarbetare med breda erfarenheter inom elevhälsa och med meriter från bland annat habilitering och psykiatri.

Vi tror på att medarbetarna utvecklas och trivs bäst när de har ett arbete som ställer höga krav men samtidigt erbjuder ett stort stöd i form av handledning och kompetensutveckling.

Läs mer om Elevhälsan här! https://intranat.helsingborg.se/sff/organisation/stodfunktioner/elevhalsan/

Arbetsuppgifter

Skolpsykologer ingår i den samlade elevhälsan på skolan och arbetar med uppdrag från rektor. Vi representerar det psykologiska perspektivet och har som uppgift att hjälpa skolorna att uppmärksamma, synliggöra och avhjälpa sådana förhållanden, hos elever och i den omgivande miljön, som kan ligga till grund för utvecklandet av psykisk ohälsa och hinder för lärande. Vår insats syftar till att främja god hälsa, utveckling och inlärning för alla elever. Vi bistår med vår psykologiska kunskap genom konsultation, utredningar och kompetenshöjande insatser till skolans personal.

Utöver att bidra med det psykologiska perspektivet till stadens grundskolor och gymnasium, erbjuder vi psykologiska insatser i förskolan till all personal som arbetar direkt eller indirekt med eller för barnen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet av elevhälsa är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete, bedömning kring inlärningssvårigheter och ett konsultativt arbetssätt. Meriterande är även erfarenheter och kunskaper kring barn- och ungdomars utveckling.
 
Vad gäller personliga egenskaper är det positivt om du trivs med, samt är skicklig på att självständigt organisera ditt arbete. Vidare att du uppskattar och har en god förmåga till att bidra i teamarbete samt att skapa och bibehålla goda relationer i arbetet.

Du främjar och försvarar lika möjligheter och lägger stor vikt vid en kontinuerlig yrkesetisk reflektion.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-12-06

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3594

Publicerad:
2022-11-22

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen

Kontakt

Marie Andréasson

Tf enhetschef psykologgruppen

email marie.andreasson2@helsingborg.se

Henni Wiik

Facklig företrädare - Psykologförbundet

email henni.wiik@helsingborg.se