Ansök

Socialpedagog till Rydebäcksskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

Rydebäcksskolan är en F-9 skola som ligger ca en mil söder om Helsingborg. Området expanderar kontinuerligt och just nu har skolan drygt 980 elever. Skolan har till största delen nybyggda och nyrenoverade lokaler, vilket skapar fantastiska möjligheter för pedagogisk utveckling. Våra ledord Tillsammans – Ambition – Kunskap och Lyckas andas och ger mening i verksamheten. Vi har ett förhållningssätt som utgår från att goda relationer skapar tillit och trygghet för alla. Lärande och utveckling sker tillsammans. Vi utgår från att alla människor vill och kan lyckas och menar att kunskap är de förmågor som krävs för att kunna hantera situationer och lösa uppgifter. För oss innebär ambition framåtanda, motivation och vilja att nå drömmar och mål. Våra elever har höga förväntningar både på sig själva och sina lärare. Eleverna vill ha utmaningar och studiero. Tillsammans skapar vi goda lärmiljöer för att alla våra elever ska kunna utvecklas till den stjärna som de faktiskt är. Vill du bli en del av vår stimulerande arbetsmiljö – välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker en socialpedagog som jobbar tillsammans med lärare och resurspedagoger kring främst årskurs 4-6. Under skoltid är du den trygghet som eleverna behöver för att kunna fungera i sociala sammanhang där de vistas. Du jobbar mycket med motiverande och förebyggande samtal tillsammans med eleverna. Du kommer att leda det främjande och förebyggande arbetet på organisations-, grupp- och individnivå. I rollen som socialpedagog kommer du att stödja skolpersonalen och tillsammans med dem planera och utföra aktiviteter för att förbättra och bevara det goda klimatet på skolan. Du hanterar även kränkningsärenden från start till mål samt har helhetssynen på vikariehantering och elevfrånvaro.

Det är viktigt att du kan skapa dig en helhetsbild över klasserna. I dina arbetsuppgifter ingår det att coacha, vägleda och inspirera våra elever. Du kommer att ha ett nära samarbete med engagerade pedagoger på skolan och vara en del i ett arbetslag. Mentorsansvar igår också i arbetet. Andra uppgifter som kan ingå är vikariehantering samt elevfrånvaro, att vara rastvakt och ha pedagogisk lunch med eleverna.

Kvalifikationer

Du har socialpedagogexamen eller motsvarande social/pedagogisk högskoleutbildning. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnen. Du har en inkluderande elevsyn, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling. Vi lägger stor vikt vid lämplighet för uppdraget och vi ser gärna att du har erfarenhet.

Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Din värdegrund speglar skolans läroplan och du har en genuin tro på att alla människor kan och vill utvecklas både kunskapsmässigt och socialt.

För dig är det självklart att dela med sig av kunskap och erfarenheter. Du är van att använda digitala hjälpmedel för kommunikation, skapande och lärande.

Välkommen med din ansökan! Löpande urva tillämpas.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 200731

Anställningsform: Årsvikariat, möjligheter till förlängning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 200810

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{