Ansök

Socialsekreterare på Familjehuset

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité. Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Helsingborgs Stad är indelad i tre verksamhetsområden: Vuxen, Barn Ungdom och Familj samt Gemensamma Resurser.

Inom Gemensamma Resurser finns enheter som vänder sig till flera av socialtjänstens målgrupper eller där verksamheter bedrivs i samverkan med andra kommuner i nordvästra Skåne. Familjehuset finns i Enheten för Tidiga Insatser.

Familjehuset erbjuder pedagogiska gruppverksamheter i form av föräldrakurser och Familjemobilisering samt stödgrupper för barn och ungdomar. Allt arbete sker utifrån barnkonventionen. Manualer och handböcker styr gruppverksamheternas genomförande. Familjehuset har ett salutogent förhållningssätt där det positiva och fungerande uppmärksammas. Pedagogiken syftar till att de medverkande ska öka tilltron till sig själv och sin förmåga att hantera olika livssituationer.

Målen för vår verksamhet är att:

 • Föräldrar ska få nya verktyg och sätt att tänka som stärker relationen med barnet
 • Föräldrar ska få ökad delaktighet i barnens skolgång och därmed ge barnen förutsättningar för bättre skolresultat.
 • Barn och ungdomar ska kunna hantera sin livssituation och få framtidshopp.

I arbetsgruppen finns 4 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för att samordna föräldraskapsstöd i form av föräldrakurser och Familjemobilisering. Samordningsansvaret innefattar att marknadsföra och informera om kurser, planera kommande kurser, ta emot, skriva in deltagare och sätta samman kurser samt ge stöd till övriga gruppledare. Föräldrakurserna sker i grupp eller digitalt med coaching, dag- eller kvällstid. Du kommer också varje termin att ha egna föräldrakurser. När det gäller Familjemobilisering är din roll till stor del administrativ och samverkande.

Familjehusets verksamhet är i ständig utveckling och du förväntas medverka i detta. Kvällsarbete under de tider föräldrakurser pågår, vanligen 2 kvällar per vecka. Även coaching för föräldrar som går digital kurs kan behöva ske på kvällstid.

Kvalifikationer

 Vi söker dig med.

 • Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Pedagogisk kompetens är meriterande.
 • Kompetens för och erfarenhet av att hålla föräldrakurser, helst COPE, men även annan manualbaserad föräldrakurs kan vara meriterande
 • Erfarenhet av att leda grupper med föräldrar, med barn i olika åldrar samt föräldrar från olika kulturer.
 • Erfarenhet av och kunskap om arbete inom kommunal socialtjänst, inom individ- och familjeomsorg alternativt av socialt arbete med barn, unga och familjer hos annan huvudman.
 • Körkort och kör bil

För att lyckas i ditt uppdrag ska du ha:

 • God förmåga att samspela och utveckla samverkan, likväl som att arbeta självständigt och leda dig själv
 • Hög förmåga att ta ansvar för helheten i verksamhet
 • Struktur och planering i ditt arbete
 • Förmåga att leverera en god service och vara flexibel

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Intervjuer kommer att hållas 2020-10-09 och 2020-10-12

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-02-01 eller efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{