The application period for this reqruitment has ended.

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd sommaren 2020

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborgs stad arbetar för att fler helsingborgare ska komma i arbete. De som vänder sig till oss är vuxna som söker arbete, som vill studera, som inte klarar sig ekonomiskt eller som behöver råd och stöd inom förvaltningens ansvarsområden.
Vi ansvarar för arbetsmarknadsfrågor, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning. Vi samordnar också migrations- och etableringsfrågor, stadsdelsarbete och arbetet med att minska arbetslösheten i Helsingborg stad. Vi vill att invånarna ska kunna försörja sig själva, vara delaktiga i arbetslivet och ta ansvar för sin egen utveckling och försörjning. Vi möjliggör vägar till arbete tillsammans med invånarna, andra förvaltningar, myndigheter, näringslivet och övriga samhället.

Läs gärna mer om Helsingborg och arbetsmarknadsförvaltningen på helsingborg.se

Arbetsuppgifter

Nu söker vi socialsekreterare för semestervikariat inom ekonomiskt bistånd under juni-juli-augusti.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av:
-Handläggning av försörjningsstöd, vilket omfattar att bedöma rätten till försörjningsstöd och att kommunicera ditt beslut till invånaren
-Invånarkontakter
-Samverkan inom förvaltningen och med andra myndigheter

Arbetet sker i samarbete med assistenter.

Vi kommer att erbjuda dig en strukturerad introduktion och mentorskap under din tid hos oss.

Vi är i en spännande fas där vi utvecklar handläggningen av ekonomiskt bistånd. Våra invånare har sedan en tid möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd digitalt. Vi utvecklar handläggningsprocessen, som delvis kommer att automatiseras under 2020.

Vi finns i centrala Helsingborg, bara en kort promenad från Knutpunkten/Helsingborg C.

Kvalifikationer

Vi vill att du:
– har socionomexamen eller är socionomstuderande och klar med praktiktermin
– är flexibel och engagerad samt har en positiv människosyn
– är strukturerad och bra på att dokumentera
– kan kommunicera tydligt både skriftligt och muntligt
– ser möjligheter istället för hinder

Vi ser gärna att du har erfarenhet från ett socialt eller administrativt arbete och stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Det är också en fördel om du har möjlighet att arbeta en längre, sammanhängande period under sommaren.

Rekryteringen kommer att ske löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.