Socialsekreterare till Familjehuset

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Om arbetsplatsen

Inom Gemensamma Resurser finns enheter som vänder sig till flera av socialtjänstens målgrupper eller där verksamheter bedrivs i samverkan med andra kommuner i nordvästra Skåne. Familjehuset finns i enheten för Tidiga Insatser.

Familjehuset erbjuder pedagogiska gruppverksamheter i form av föräldrakurser och familjemobilisering samt stödgrupper för barn och ungdomar. Allt arbete sker utifrån barnkonventionen. Manualer och handböcker styr gruppverksamheternas genomförande. Familjehuset har ett salutogent förhållningssätt där det positiva och fungerande uppmärksammas. Pedagogiken syftar till att de medverkande ska öka tilltron till sig själva och sin förmåga att hantera olika livssituationer.

Målgrupper
Barn och ungdomar som anhöriga
Föräldrar som upplever behov av stöd i sitt föräldraskap
Föräldrar som upplever behov av stöd i rollen som skolföräldrar

I arbetsgruppen finns 4 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta huvudsakligen med stödgrupper för barn, utifrån de nu aktuella stödgrupperna barn i familjer med psykisk ohälsa, missbruk, sorg, konfliktfyllda separationer. Du kommer att tillsammans med en gruppledarkollega hålla i egna grupper, medverka i planeringen för kommande grupper, informera och skriva in barn, ha individuella samtal med barn, informera samarbetspartners och marknadsföra gruppverksamheten och föräldrastödet, förbereda inför grupper, genomföra enkäter efter avslutning. Du kommer att tillsammans med samordnare samverka med och ge stöd till övriga stödgruppsledare.

Familjehusets verksamhet är i ständig utveckling och du förväntas medverka i detta. Kvällsarbete periodvis 1-2 tillfällen per vecka ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

– Socionomexamen eller annan adekvat högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Pedagogisk kompetens är meriterande.

-Kompetens för och erfarenhet av att leda stödgrupper för barn. Helst har du gått en stödgruppsledarutbildning.

-Erfarenhet av arbete med utsatta barn, i grupp, individuellt, samt med familjer.

– Kunskap om ett eller flera av områdena psykisk ohälsa, missbruk, sorg och konfliktfyllda separationer.

– Erfarenhet av och kunskap om arbete inom kommunal socialtjänst, inom individ- och familjeomsorg alternativt av socialt arbete med barn, unga och familjer hos annan huvudman.

– God förmåga att samspela och att utveckla samverkan, likväl som att kunna arbeta självständigt och leda sig själv.

– Vilja att ta ansvar för helheten i verksamhet.

– God organisationsförmåga.

–  Hög servicenivå, flexibilitet, gott bemötande och god kommunikativ förmåga.

–  Körkort och kör bil.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi eftersträvar en jämn köns- och åldersfördelning.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-12-06

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast

Antal tjänster: 1

Intervjuer kommer att äga rum 2021-12-16.

Mer information om arbetet med stödgrupper kan fås av Camilla Eriksson, samordnare på Familjehuset, 042 – 10 75 51 eller Camilla.Eriksson@helsingborg.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2217

Publicerad:
2021-11-11

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Sigbritt Arwidson

Sektionschef

phone 042-10 44 86

email sigbritt.arwidson@helsingborg.se

Anna Carlsson

Vision

phone 042 - 10 50 93

Evert Blohmé

Akademikerförbundet SSR

phone 042-106065

Christina Gustafsson

Kommunal

phone 042-106132