The application period for this reqruitment has ended.

Socialsekreterare till Utredning och Uppföljning, Vuxenenheten

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen är indelad i tre verksamhetsområden:
Vuxen, Barn/ Unga och Familj och Gemensamma Resurser.

En del av verksamhetsområde Vuxen är Utredning och Uppföljningsenheten. Enheten vänder sig till personer från 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem samt personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Arbetsgruppen Utredning- och uppföljning kännetecknas av såväl glädje och skratt, men även av en stark vilja att utveckla och uppnå gemensamma mål.
Gruppen är sedan hösten 2019 fördelade inom två sektioner, med vars en sektionschef. Sektionen består av handläggare som arbetar antingen med socialpsykiatri eller missbruksärenden. Detta för att vi på bästa sätt ska kunna ta vara på alla våra erfarenheter och kompetenser.

Vi söker nu två nya medarbetare inom det socialpsykiatriska området. Hos oss kommer du att få uppleva en arbetsplats där den ena dagen inte är den andra lik! Du kommer ha en möjlighet att växa med utmaningar och påverka unga vuxna och vuxna i rätt riktning.

Specifik erfarenhet inom området krävs för tjänsten.

Vi kommer att kalla löpande till intervju så varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar utredningar och uppföljningar enligt Socialtjänstlagen, SoL samt stöd och motivationsarbete.
I de flesta av ärendena krävs omfattande samverkan både internt och externt.

Kvalifikationer

Av dig som söker kräver vi att du har:
• socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• körkort och kör bil.
• erfarenhet av handläggningsarbete samt arbete inom socialpsykiatri.
Meriterande är om du har:
ASI och CAN-utbildning samt erfarenhet av arbete med dessa bedömningsinstrument och kunskaper i verksamhetssystemet Procapita.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du:
• samarbeta och arbeta prestigelöst i grupp.
• sätta klientens behov i centrum med fokus på delaktighet under arbetsprocessen.
• ha ett öppet och positivt förhållningssätt i mötet med andra.
• ordningssinne och arbeta med en tydlig kommunikation.
• ha förmågan att utvärdera dina egna insatser samt utveckla nya mål.
• ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Övrigt

Som anställd i Helsingborgs stad får du subventionerad friskvård och andra förmåner via vår förmånsportal Fördel Helsingborg. Det finns även tillgång till gymlokal på arbetsplatsen med träningsmaskiner, bastu, ljusterapirum, massagestol m.m.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.