Sommarjobba inom vård och omsorg i Helsingborgs stad!

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3650 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Är du en person som har engagemang, uppskattar variation och värdesätter ett meningsfullt arbete? 

Jobba hos hos i sommar! Vill du börja redan nu? Då kan vi erbjuda dig en timanställning. 

Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 250 kronor per arbetad månad.

Arbetsbeskrivning

Här får du vara med och skapa välbefinnande och trygghet för personer som behöver det som mest. I samtliga verksamheter så får du hjälpa våra kunder och hyresgäster med bland annat vardagliga sysslor, aktiviteter, personlig hygien och dela ut medicin till de som behöver. 

Under sommaren får du ett varierande schema på minst 75% där du kommer att ha möjlighet att jobba både dag, kväll och natt, vardagar och helger.

Vårdboende

På ett vårdboende och på korttidsenheten kommer du att hjälpa våra hyresgäster med sina dagliga rutiner. Du kommer också att delta i boendets olika aktiviteter för våra hyresgäster. Vissa vårdboende har demensavdelning och där kan det finnas oroliga hyresgäster med speciella behov och du behöver vara förberedd på att du kan behöva hantera knepiga situationer.

Hemvård

Inom hemvården arbetar du i våra kunders hem och hjälper dem med sina dagliga rutiner. Du får ett schema för ditt arbetspass och utifrån det arbetar du framförallt självständigt men vissa arbetsmoment gör du tillsammans med dina kollegor. Du börjar alltid passet från din arbetsplats och du tar dig mellan kunderna med tjänstecykel eller tjänstebil. Här får du verkligen röra på dig!

LSS

Inom funktionshinderomsorgen arbetar du med personer med olika funktionsvariationer. Ditt uppdrag är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du kan arbeta på gruppboende, serviceboende, korttidsboende, daglig verksamhet eller inom personlig assistans.

Kvalifikationer

För att arbeta inom äldreomsorgen behöver du vara social, empatisk och initiativrik. Specifikt för vårdboende är att du ska kunna arbeta både självständigt och i team. Inom hemvården är det av vikt att du är ansvarstagande och självgående, samt att du kan och vill cykla i tjänsten. 

För att arbeta inom LSS är det viktigt att du är lugn och trygg i dig själv, har förståelsen för att alla är och reagerar olika samt har lätt för att skapa relationer med dem du arbetar med. Du är ansvarsfull och noggrann. Då situationer snabbt kan förändras har du lätt för att hitta lösningar och är flexibel.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du 

  •  ha fyllt 18 år innan sommarvikariatet påbörjas då arbetet innefattar oregelbundna arbetstider (AFS 2012:3)
  • ha möjlighet att arbeta minst 75% under perioden 5 juni – 31 augusti 
  • ha goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift, då det krävs att du kan kommunicera med hyresgäst/kund/brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt dela ut medicin

Det är meriterande om du har B-körkort samt om du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg, men även du som har annat studieområde eller andra erfarenheter är välkommen att söka.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Anställningsform: Timvikariat med schema fr.o.m. 2023.06.05 t.o.m. 2023.08.31

Omfattning: 75% under sommarperioden, men möjlighet till högre sysselsättningsgrad finns

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse 

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3605

Publicerad:
2023-01-20

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Janne Arvola

Rekryterare inriktning vårdboende

vofbr.vikarierekrytering@helsingborg.se

Amanda Karlsson

Rekryterare inriktning hemvård

vofbr.vikarierekrytering@helsingborg.se

Sofia Holmberg

Rekryterare inriktning LSS och personlig assistans

vofbr.vikarierekrytering@helsingborg.se

Emma Nilsson

Rekryteringsassistent

vofbr.vikarierekrytering@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.