Sommarvikariat till Bostad med särskild service samt utredningsboende

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Om arbetsplatsen

Vuxenverksamheten vänder sig till personer över 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem, samt personer med psykisk funktionsnedsättning.

Vi sätter nu igång med vår rekrytering inför sommaren 2024 och söker dig som vill vara en del i vårt utmanande och samtidigt mycket givande uppdrag inom Vuxenverksamheten.

Vi söker till flera olika arbetsplatser så därför är det en viss variation i de kvalifikationskrav som vi har för uppdragen. Att arbeta på våra boende innebär ett högt tempo och stor variation i arbetsuppgifterna. För dig som studerar är det en god möjlighet att få erfarenhet av socialt arbete och ett bra sätt att kunna relatera till detta i dina studier.

Intresse, kompetens och erfarenhet påverkar vilket/vilka av våra boende du kan bli aktuell att arbeta på.

  • Bostad med särskild service – vänder sig till personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar samt i vissa fall missbruk- och/eller psykosociala svårigheter. Vi har två bss-boenden, Maria Sol och Plutogatan 9.
  • Utredningsboende vänder sig till personer med psykiska funktionsnedsättningar samt i vissa fall missbruk- och/eller psykosociala svårigheter. Till utredningsboende Hebsackersgatan kommer de som har ett oklart stödbehov och som därmed behöver kartläggas för att socialsekreterare ska kunna göra en bedömning om vidare insatser.

Våra medarbetare arbetar på schema vardagar, helger, kvällar och/eller nätter. Ensamarbete kan förekomma. Läs gärna mer om socialförvaltningen och våra verksamheter på Öppna Socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Inom stödboendeenheten arbetar vi motiverande och stödjande tillsammans med den enskilde i dennes strävan att klara ett självständigt boende. Alla klienter ska ha en genomförandeplan med mål och rimliga delmål som utarbetas tillsammans med klient utifrån den enskildes egna förutsättningar samt utifrån det uppdrag som socialsekreterare formulerat.

Bostad med särskild service Arbetsuppgifterna som utförs innefattar dels socialt stöd, aktivering och motivationsarbete, dels basala insatser, som stöd vid städ, tvätt, personlig hygien, kost och måltidsplanering. HSL-insatser i samverkan med och på delegering av sjuksköterska förekommer. Verksamheten arbetar med individuell planering, erbjuda social kontakt med den enskilda samt att möjliggöra kultur- och fritidsaktiviteter. Här förekommer också omvårdnadsinsatser.

Utredningsboende Arbetsuppgifterna som utförs innefattar dels socialt stöd, aktivering och motivationsarbete, dels basala insatser, som stöd vid städ, tvätt, personlig hygien, kost och måltidsplanering. HSL-insatser i samverkan med och på delegering av sjuksköterska förekommer. Verksamheten arbetar med individuell planering, erbjuda social kontakt med den enskilda samt att möjliggöra kultur- och fritidsaktiviteter.

På utredningsboendet kartläggs klienternas stödbehov under en period om ca 3-6 månader. Kartläggningen används som en del i socialsekreterarens bedömning för vidare insatser efter vistelsen på Hebsackersgatan.

Kvalifikationer

– utbildning som skötare/undersköterska/socionom eller är under pågående utbildning. Även KY-utbildning gäller. 
– Du måste utföra delegerade HSL-uppgifter i ditt arbete. Du kommer att utbildas internt och utföra ett kunskapstest i samband med att du påbörjar din anställning.

Vi ser gärna att du har:
– erfarenhet av psykiatrisk vård och socialpsykiatri inom Vuxenverksamhet.
– erfarenhet av missbruksvård 

För samtliga tjänster krävs att du har B-körkort och kör bil.

För att nå framgång i ditt arbete inom socialtjänsten behöver du ha en positiv människosyn och stort engagemang. Du ser möjligheter i utmanande situationer och ser det positiva i att få samarbeta och ingå i team där vi lär av varandra. Du kan arbeta självständigt och känna dig trygg att fatta egna beslut. Du är ansvarsfull och kan prioritera utifrån varje enskild situation.  

Gemensamma gruppintervjuer kommer att ske 15/2 samt 16/2-24.
Intervjuer kommer ske löpande tills tjänsterna är tillsatta. 

Förbered dig på att beställa ett utdrag från belastningsregistret om du erbjuds anställning. Urvalet kommer ske löpande under annonseringstiden. Gemensam introduktion kommer att ske vid ett par tillfällen i maj. Du kommer behöva närvara vid ett av tillfällena. Datum presenteras efter anställning.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2024-02-29

Anställningsform: Sommarvikariat

Omfattning: Deltid/Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
4794

Publicerad:
2024-02-05

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Anita Svantesson

Enhetschef

0730976678

anita.svantesson@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

010-442 79 51

Cecilia Cederström

SSR (facklig organisation)

cecilia.cederstrom@helsingborg.se

Vision (Facklig organisation)

0730-64 69 10

exp@vision-helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.