Ansök

Speciallärare/förskollärare till Borgmästarskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Borgmästarskolan i Helsingborg erbjuder grundsärskola med inriktning träningsskola samt gymnasiesärskolans individuella program för elever med intellektuell funktionsnedsättning ihop med funktionsvariation inom autismspektrumtillstånd. Skolan är till för elever som behöver den lilla anpassade miljön med strukturerad och tydliggörande pedagogik. Vi erbjuder en lugn miljö för våra elever med små grupper och hög personaltäthet. Som pedagog har du förutsättningar att se och följa varje elevs utveckling.

Arbetsuppgifter

På Borgmästarskolan arbetar du med elever i som har en intellektuell funktionsnedsättning ihop med funktionsvariation inom autismspektraområdet. Du kommer att möta elever i olika åldrar från 7 år till 20 år. Du kommer att arbeta i ett arbetslag där du har det pedagogiska ansvaret och arbetar tillsammans med elevassistenter. Du är också en av skolans tre pedagoger som arbetar i ett team. Tillsammans utvecklar ni skolans lärmiljöer utifrån elevernas förutsättningar och behov. Ni ger eleverna tillgång till alternativa kommunikationssätt och utvecklar den kommunikativa miljön.

Som pedagog i verksamheten har du ansvaret att organisera undervisningen utifrån elevernas behov. Du ska i samspel med elevassistenterna förankra arbetssätt och elevernas mål. Digitala verktyg är en naturlig del i undervisningen och i ditt uppdrag som medarbetare i staden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig speciallärare eller legitimerad förskollärare med intresse av att undervisa elever i särskolan med intellektuell funktionsnedsättning och funktionsvariation inom autismspektraområdet. Det är en merit om du har utbildning eller erfarenhet av olika funktionsvariationer, ett lågaffektivt arbetssätt och arbete i särskolan.

Du har ett positivt och tryggt förhållningssätt och ser möjligheter. Du är stresstålig och van att ställa om när verksamheten/eleverna behöver det. Du har ett självreflekterande förhållningssätt och har stort tålamod. Du har en god samarbetsförmåga samt erfarenhet av att leda arbetet i ett arbetslag där du har det pedagogiska ansvaret. Du har ett tydligt och medvetet ledarskap som formar en öppen och trygg lärandemiljö. Du trivs med att samarbete med såväl elever, föräldrar som kollegor. Du har ett lågaffektivt bemötande där du genom att vara förutseende kan hjälpa eleverna att inte hamna i affektlägen och där du med ditt lugn och fingertoppskänsla kan lugna situationer som kan uppstå.

På Borgmästarskolan erbjuder vi eleverna Alternativa och Kompletterande Kommunikationssätt, i vardagslag AKK. Du kanske redan har erfarenhet av att arbeta med AKK eller ett intresse att lära nytt. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Ansök snarast då vi tillämpar löpande urval.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-10-27

Anställningsform: Ferietjänst

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidareanställning

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{