Speciallärare / Specialpedagog sökes till Västra Ramlösa skola

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Västra Ramlösa skola ligger i ett lugnt och trivsamt område i sydöstra Helsingborg. Skolans nyskapande vision: Vi vågar, Vi lär, Vi kan – Tillsammans är vår strävan framåt. På skolan går det ca 600 elever i årskurs F-6. Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av öppenhet och glädje. Här arbetar vi med att skapa en trygg och trivsam arbetsplats för både elever och anställda. Vi är en skola med goda resultat bland eleverna och arbetar hela tiden för en god kommunikation med vårdnadshavarna.

Vi ser att lärande sker under hela dagen och lägger därför fokus på att utveckla skolans lärmiljöer. Vi lyssnar på och tar hand om dina tankar, idéer och åsikter. Vi vill att du ska uppleva uppdraget hanterbart, meningsfullt och begripligt.
Tillsammans trivs och utvecklas vi!

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag kommer du att driva och utveckla det pedagogiska arbetet för att möta varje elevs behov och se till så att eleverna får möjlighet till inkluderande individanpassningar. Du kommer att vara en självklar del i skolans elevhälsoteam. Du kommer genomföra och dokumentera kartläggningar, utredningar och olika former av pedagogiska tester. Du kommer även att vara ett stöd i arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram. Som medarbetare hos oss möts du av en positiv och engagerad personalgrupp som vill, vågar och kan där grunden är goda relationer! Vi ger varandra energi och stöd där arbetsglädje har hög prioritet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet som speciallärare eller specialpedagog. Du har ett stort hjärta för eleverna och ett inkluderande förhållningssätt. Givetvis har du erfarenhet av och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk utredning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av specialpedagogiskt arbete, inklusive kartläggning och dokumentation. IT och digitaliseringens möjligheter är du nyfiken på och utforskar aktivt. Du har ett intresse för att prova nytt och följer aktivt med i forskning och utveckling. 

Du är en lagspelare och relationsbyggare med goda ledaregenskaper som inspirerar både elever och pedagoger i deras lärande. Att vara lyhörd och fokusera på barnens kommunikation, hur de lär och vad de är nyfikna på är naturligt för dig. Du trivs med att bidra till elevernas utveckling genom samspel och dialog. Du är engagerad, rak, öppen och har en god organisatorik förmåga. Du är målinriktad och vill att både du, dina kollegor och eleverna ska lyckas.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 22-09-02

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3211

Publicerad:
2022-08-04

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Henrik Gustafsson

Rektor

phone 0731-545858

email henrik.gustafsson2@helsingborg.se

Lena Svensson

Biträdande rektor

phone 0732 - 31 17 74

email lena.svensson@helsingborg.se

Sara Karlsson

Lärarförbundet

email sara.nilsson1@helsingborg.se

Lärarnas riksförbund Facklig organisation

phone 042-10 59 98