The application period for this reqruitment has ended.

Specialpedagog i årskurs 4-6 till Högastensskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Högastenskolan växer och utvecklas. Skolan som är belägen i den södra delen av Helsingborg, har ca 600 elever i en dynamisk F-9-verksamhet. Vi bygger ut och bygger till. I augusti förra året stod en skinande ny byggnad klar för inflyttning. I denna inryms bland annat en toppmodern No-labsal, Hkk-sal och klassrum för åk 9. Skolan har trygghet och god stämning som kännetecken. Våra elever kommer från olika håll och vi ser mångfalden som berikande och som en styrka. Digitala verktyg är en självklar beståndsdel i vårt arbete.

Hos oss förväntas du tänka nytt, vara modig och flexibel. Den inställningen ser vi som en viktig väg mot framgång.

En av våra duktiga specialpedagoger har beslutat att se sig om efter annan anställning. Vi vill därför rekrytera en entusiastisk pedagog med ett varm hjärta och gott om tålamod som kan komplettera vår framgångsrika specialspetstrupp.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag med ytterligare fem specialpedagoger/speciallärare. Tillsammans med dem kommer du att arbeta processinriktat och väldigt målfokuserat. Du kommer att tillsammans med övriga pedagoger, stödja elever med särskilda behov och handleda kolleger. Din roll som ”spindel i nätet” i de arbetslag där du har din huvudsakliga sysselsättning, är väldigt viktig. Du kommer att vara en tongivande medlem i vårt väl sammansvetsade EHT och är som specialpedagog, utifrån vårt sätt att arbeta, oerhört viktig i nätverket för elevstöd.

Som anställd hos oss kommer du snabbt in i ett glatt gäng som skapar bra takhöjd. Förutom de sociala aktiviteter som skolledningen står för arrangerar medarbetarna personalfester och After Work-kvällar. Vi har en bra mix, inte bara av elever, utan även av personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare samt specialpedagog och/eller speciallärare. Du ska ha erfarenhet av att arbeta som specialpedagog/speciallärare för aktuell åldersgrupp.

För dig är modern teknik ett självklart val i rollen som pedagog. IKT är väsentlig i det som du ser som en utmanande och utvecklande lärmiljö. Att utveckla elevernas kreativitet bland annat med hjälp av IKT, är för dig en betydelsefull del av ett inkluderande arbetssätt. Det är en självklarhet för dig att följa forskning och utveckling och föra in det i din verksamhet. Du ska hela tiden sträva efter att bli en ännu bättre pedagog. Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i skolan.

Du är en varm och vuxen människa i bästa mening och du är därför bra på att bygga relationer med elever och kolleger. Du har en stark och tydligt manifesterad personlig integritet. Detta innebär att du kan anpassa dig till ändrade förhållanden och hitta kreativa lösningar, utan att förlora riktningen mot de mål och värden som styr vår verksamhet. Med utvecklad självinsikt och ödmjuk kommunikation, tar du tillvara på gruppmedlemmars åsikter och bidrag. Du har humor och har lätt för att komma överens med medarbetare på alla positioner liksom självklart, elever och vårdnadshavare.

Övrigt

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer? Följ då länken nedan!