Specialpedagog/Speciallärare årskurs 7-9 till Västra Berga Skola

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Västra Berga skola är F-9 skola grundskola samt grundsärskola. Vi har 360 elever och 80 medarbetare. Vi är en resursstark skola med en vilja och förmåga att förändra och utveckla vår verksamhet.

Vi på Västra Berga skola ser oss tillhöra ett globalt sammanhang där vår verksamhet präglas av allas lika värde. Med tillgänglig lärmiljö, demokratiskt förhållningssätt och samhörighet skapar vi förutsättningar för ett hållbart lärande. Detta kännetecknas av elevernas lust att lära som vi skapar genom delaktighet, höga förväntningar och ett tydligt sammanhang.

På Västra Berga anser vi att kommunikation är en förutsättning för tillgänglig lärmiljö, likvärdig utbildning och social gemenskap. Eleverna utvecklar sin egenart i ett kommunikativt sammanhang. Kommunikation är därför inte bara ett medel utan ett mål för verksamheten.

Västra Berga skola ligger på gångavstånd från Maria Station och stadsbussen stannar strax utanför skolan.

Vi på skolan är extra stolta över att vi har ett skolbibliotek som drivs av en heltids- anställd skolbibliotekarie som är ett stort stöd för våra elever och pedagoger i vårt fortsatta arbete kring språk- och läsutveckling. Dessutom har vi en IKT-ansvarig som supportar våra elever och personal i allt som ingår i den digitala verktygslådan.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och påverka alla våra elevers möjligheter och förutsättningar till ett framgångsrikt lärande?

Då uppmanar vi dig att söka tjänsten som specialpedagog/speciallärare till vårt högstadium. Vi söker dig som påbörjat specialpedagog/speciallärare programmet eller har arbetat ett tag. Det viktiga för oss är att dina värderingar i grundade i att ALLA KAN om de ges möjlighet och förutsättningar.

I rollen som specialpedagog/speciallärare på vår skola är det centrala att först och främst arbeta in en legitimitet i arbetslaget och hos våra elever. Vi vet att relationsbygget är det som är framgången i att nå eleven.

Du kommer ingå i resursteamet som består av specialpedagoger och resurspedagoger.  Du har nära samarbete med arbetslaget åk 7-9’s pedagoger. Dina arbetsuppgifter är varierande och styrda av elevernas behov på högstadiet. Vi på skolan bygger vår resursfördelning utifrån resultatet av klasscreeningar och det är din uppgift att kunna analysera resultaten tillsammans med arbetslaget och komma med förslag till insatser på grupp- och individnivå. Du stöttar och hjälper pedagogerna i dokumentation kring pedagogiska utredningar och formulerar åtgärdsprogram. Din insats i det specialpedagogiska med eleverna är en självklarhet och utvärderingen av insatserna står du för tillsammans med eleven, vårdnadshavarna och pedagogerna. Du peppar och coachar eleverna i deras sociala skills. Du ser och förändrar i lärmiljön med hänsyn till vad elevernas behov är. Du deltar i EHT där du möter andra professioner som har till sin uppgift att stötta och handleda oss vidare i elevernas måluppfyllelse och mående. Likväl som vi har höga förvätningar på dig och din profession så har du det i din tur höga förväntningar på våra elever.

Kvalifikationer

Du har examen eller har påbörjat dina studier som specialpedagog/speciallärare med stort driv i att vilja förändra. Din behörighet som pedagog är kopplad till högstadiet eller du har erfarenhet av att arbete i det stadiet. Du grundar dina värderingar i det salutogena och har en övertygelse att alla kan målen utifrån dennes förutsättningar.

Vi tillämpar löpande urval.

– Välkommen till oss! 

 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  220710

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 220808 eller efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3089

Publicerad:
2022-06-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 1

Kontakt

Anna Johansson

Lärarförbundet

email anna.johansson3@helsingborg.se

Catarina Mejier catarina.mejier@helsingborg.se

Lärarnas riksförbund

Marlene Schiren

Biträdande rektor

phone 076-8704065

email marlene.schiren@helsingborg.se

Martin Carling

Rektor

email martin.carling@helsingborg.se