Specialpedagog/speciallärare för åk 4-6 sökes till Västra Ramlösa skola

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Är du vår nye/nya kollega? Vi söker en engagerad specialpedagog/speciallärare som komplement till vårt redan mycket kompetenta specteam. Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av öppenhet och glädje. Västra Ramlösa skola är en F-6 skola på ca 600 elever och ca 85 i personalen. Skolan ligger i Eskilsminne i Helsingborg med goda kommunikationer.

Västra Ramlösa skolas vision: Vi vågar, vi lär, vi kan tillsammans! och våra verksamhetsmål är ständigt närvarande. Vi vill att alla våra elever ska bli stimulerade till att lära nytt och samtidigt känna sig trygga och sedda under hela sin skoldag. Därför satsar vi också mycket på vår rastverksamhet och på vår fritidsverksamhet då vi tror på att allt är lika viktigt för ett barns lärande. Vi på Västra Ramlösa skola har även ett tydligt miljöfokus som genomsyrar verksamheten på olika sätt. Våra elever är nyfikna, aktiva och uppnår goda resultat. Att ha en god kommunikation med vårdnadshavarna är något som vi hela tiden arbetar med.

Skolan är indelad i arbetslag där varje årskurs ansvarar för ca fyra klasser. Personalen är positiv och engagerad och några lärare ingår i en ledningsgrupp tillsammans med ledningen då vi tror på att vi tillsammans kan nå längre. Här finns många möjligheter att växa i sin roll som pedagog genom olika grupper och samarbeten med kollegor.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag, där du har ett hälsofrämjande och förebyggande fokus, kommer du att driva och utveckla det pedagogiska arbetet för att möta varje elevs behov och se till så att eleverna får möjlighet till inkluderande individanpassningar. Som vår nye/nya specialpedagog/speciallärare kommer du tillsammans med tre andra specialpedagoger/speciallärare att arbeta på individ, grupp och organisationsnivå under ledning av rektor. Du kommer att genomföra, dokumentera och analysera pedagogiska utredningar och olika former av screeningar. Du kommer även att vara ett stöd i vid utformandet av extra anpassningar och upprättandet av åtgärdsprogram samt utvärderingen av dessa. Du förväntas stötta pedagogerna i utformandet av goda lärmiljöer, handleda och hjälpa till att introducera nya pedagogiska verktyg.

Du kommer att vara en självklar del i elevhälsoteamet tillsammans med ledning, skolkurator, skolpsykolog, skolsköterska, logoped och övriga i specteamet. Ditt ansvarsområde kommer att vara mellanstadiet där du jobbar tillsammans med lärarna och eleverna i åk 4-6. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet som speciallärare eller specialpedagog. Du har ett stort hjärta för eleverna och ett inkluderande förhållningssätt. Givetvis har du erfarenhet av och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk utredning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av specialpedagogiskt arbete, inklusive kartläggning och dokumentation. IT och digitaliseringens möjligheter är du nyfiken på och utforskar aktivt. Du har ett intresse för att prova nytt och följer aktivt med i forskning och utveckling. 

Du är en lagspelare och relationsbyggare med goda ledaregenskaper som inspirerar både elever och pedagoger i deras lärande. Att vara lyhörd och fokusera på barnens kommunikation, hur de lär och vad de är nyfikna på är naturligt för dig. Du trivs med att bidra till elevernas utveckling genom samspel och dialog. Du är engagerad, rak, öppen och har en god organisatorisk förmåga. Du är målinriktad och vill att både du, dina kollegor och eleverna ska lyckas.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-12-11

Anställningsform: Ferieanställning

Omfattning: 100 %

Tillträdesdatum: 2023-01-09

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3591

Publicerad:
2022-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Cathrine Zander

Biträdande rektor

phone 0708207141

email cathrine.zander@helsingborg.se

Sara Karlsson

Lärarförbundet

email sara.nilsson1@helsingborg.se

Gitte Mathiasen

Kommunal

email gitte.mathiasen@helsingborg.se

Henrik Gustafsson

Rektor

phone 0731-545858

email henrik.gustafsson2@helsingborg.se