Specialpedagog/speciallärare, Wieselgrensskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Wieselgrensskolan är en F-9 skola i södra Helsingborg med ca 600 elever. Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag tillsammans med kompetenta kollegor!

Vi är en skola med stark framtidstro, och förutom vanliga klasser har vi på skolan även Helsingborgs musikklasser med en klass i varje årskurs från 4–9, Språkprofilen som är till för elever med generell språkstörning samt fotbollsverksamhet. Detta gör att vi har elever från olika delar av staden samt även från våra kranskommuner.

Mångfalden av kulturer är både vår styrka och en spännande utmaning. På skolan finns i dag ett trettiotal nationaliteter och därför är identitets- och språkutveckling ett naturligt inslag i vår vardag. Skolan står inför en väldigt spännande utvecklingsfas, inte minst med ett språkfrämjande arbetssätt med genrepedagogik samt ett aktivt arbete för att främja skolnärvaron som prioriterade mål för hela skolan samtidigt som vi kontinuerligt arbetar för arbetsro, motivation och goda kunskapsresultat. Detta har vi under läsåret förstärkt genom att starta upp IBIS, inkluderande beteendestöd i skolan.

Arbetsuppgifter

Wieselgrensskolan söker dig som är behörig specialpedagog/speciallärare som kan arbeta med ett helhetsperspektiv på hela grundskolan, samtidigt som du har ett visst fokus på högstadiet. Du kommer att arbeta på individ-, grupp-, och organisationsnivå, vilket ger ett mångfasetterat och omväxlande arbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med undervisande lärare och hos oss kommer du att ingå i ett team av specialpedagoger/speciallärare som arbetar för hela skolans tillgängliga lärmiljö. Du kommer också att finnas med på vår resa till ett främjande och förebyggande arbete tillsammans med de olika professionerna i EHT-teamet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare (gärna för de högre åren) med utökad behörighet som specialpedagog/speciallärare och med erfarenhet av pedagogiskt arbete, inklusive pedagogisk dokumentation. Det är meriterande om du har ererfarenhet av arbete som specialpedagog/speciallärare samt har arbetat med läs- och skrivutveckling i olika lärmiljöer.

Du skapar goda relationer till elever och kollegor och du är en lagspelare som arbetar för teamets bästa. 

Stor vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper som matchar skolans behov, elever och kollegor.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen till oss!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  220131

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Snarast möjligt

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2385

Publicerad:
2021-12-29

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Max Gossell

Rektor

phone 0768-68 15 11

email max.gossell@helsingborg.se

Maria Hedberg

Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund

phone 042-10 57 83

email maria.hedberg@helsingborg.se

Anki Strömberg

Facklig företrädare, Lärarförbundet

phone 073-80 35 558

email anki.stromberg@helsingborg.se