Specialpedagog till Drottninghögsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Hej!

Mitt namn är Cissi och jag är stolt rektor på Drottninghögsskolan. Jag tänkte berätta om oss och vad vi står för och längre ner i rubrikerna vad vi söker i dig som specialpedagog. 

Vi har ett talesätt som säger Träning gör mej smartare! Med det menar vi att vi aktivt satsar på hälsoarbetet för elever och personal. Vi tror på att ge eleverna alla verktyg de behöver för att utveckla sina förmågor i skolan och för framtiden. När du kommer till oss så ser du det bland annat genom våra rastaktiviteter och brain breaks på lektionerna.

På Drottninghögsskolan har vi skapat en miljö som ska inspirera alla till att lära, på sitt sätt. På så sätt ger vi varje elev förutsättningar att lyckas. Dessutom är stadsmiljö och natur lika viktiga lärmiljöer i vår undervisning och lärandet pågår hela tiden. Att följa forskning och använda oss av väl beprövad erfarenhet gör vi självklart för att sedan kunna lägga till vår egen twist.

Drottninghögsskolan är en skola från förskoleklass till åk 6 och har ca 300 elever. Den absoluta majoriteten av våra elever har inte svenska som modersmål. Vi lägger stor vikt vid att alla elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål – alla ska få chans att bli sitt bästa jag. Tillsammans utvecklas vi för att se till att alla Drottninghögsskolans elever blir duktiga läsare.

Jag som rektor erbjuder dig:

Engagerade och utbildade kollegor som alla har fokus måluppfyllelse. Arbetskläder att använda både för din undervisning inomhus och utomhus. Kompetensutveckling varje tisdag tillsammans med hela lärarkåren där vi lär både med och av varandra. Friskvårdsbidrag på 3000 kronor om året.  

Vi har konstaterat att tillsamman trivs vi, både elever och vuxna. Jag är en stolt rektor som ser att vi är alla engagerade medarbetare som vill framåt – Vi vill, vågar och gör!

Varmt välkommen till oss!

 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Drottninghögsskolan samarbetar du med lärarna och tillsammans hittar ni de bästa lösningarna för våra elever. Du utvecklar skolans elevhälsoarbete tillsammans med de andra professionerna i skolans elevhälsoteam. Tillsammans med skolans andra specialpedagog ser du till att skolan är uppdaterad med den senaste forskningen och det är framför allt ni som stöttar lärarna när det kommer till extra anpassningar och särskilt stöd. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog och som har jobbat nära elever med NPF eller andra diagnoser. För att lyckas i uppdraget behöver du ha kunskap och erfarenhet att arbete med särskilt stöd och extra anpassningar. Du ska ha erfarenhet av att handleda kollegor utifrån ett elevcentrat perspektiv. Arbetet kräver att du systematiskt utvärderar och analyserar ditt arbete.

Du är väl insatt i grundskolans styrdokument och det är önskvärt att du har erfarenhet att arbete med årskurs F-6.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  24 oktober 

Anställningsform: Ferieanställning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 10 januari 2022 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2067

Publicerad:
2021-10-05

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Frida Maesel

Biträdande rektor

email frida.maesel@helsingborg.se

Cissi Warntoft

Rektor

email cissi.warntoft@helsingborg.se

Anna Swenson

Lärarförbundet

email anna.swenson@helsingborg.se

Anna-Maria Sandberg

Lärarnas riksförbund

email anna-maria.sandberg@helsingborg.se