Specialpedagog till språkprofil Wieselgrensskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Wieselgrensskolan är en F-9 skola i södra Helsingborg med ca 600 elever. Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag tillsammans med kompetenta kollegor!

På Wieselgrensskolan finns Språkprofilen som är till för elever med generell språkstörning. Eleverna i Språkprofilen är inkluderade i ordinarie klasser. Alla pedagoger är involverade i verksamheten och ansvarar gemensamt för att det ska bli en bra inkludering. Eleverna som tillhör Språkprofilen har också gemensamma lektioner i trädgårdsmiljö där kraften av naturen och konkret material stimulerar språkutvecklingen.

Vi är en skola med stark framtidstro, och förutom vanliga klasser har vi på skolan även Helsingborgs musikklasser med en klass i varje årskurs från 4–9, samt även fotbollsverksamhet. Detta gör att vi har elever från olika delar av staden samt även från våra kranskommuner. Mångfalden av kulturer är både vår styrka och en spännande utmaning. På skolan finns i dag ett trettiotal nationaliteter och därför är identitets- och språkutveckling ett naturligt inslag i vår vardag.

Skolan står inför en väldigt spännande utvecklingsfas, inte minst med ett språkfrämjande arbetssätt med genrepedagogik om prioriterat mål för hela skolan, samtidigt som vi kontinuerligt arbetar för arbetsro, motivation och goda kunskapsresultat. Vill du vara med på denna spännande och utvecklande resa med oss?

Arbetsuppgifter

Wieselgrensskolan söker dig som är behörig specialpedagog/speciallärare för Språkprofilen i ett F-9-årsperspektiv men med fokus på de lägre stadierna. Du kommer till 60% att arbeta i Språkprofilen tillsammans med logoped både på individ- och gruppnivå. Språkprofilen har tillgång till trädgårdsmiljö på gångavstånd som ett extra klassrum där du tillsammans med logopeden har möjlighet till undervisning som främjar elevernas språkutveckling. Du kommer även att tillsammans med logopeden ha en handledande, utvecklande och fortbildande funktion för mentorer och lärare samt vara delaktig i ansöknings- och antagningsförfarandet till Språkprofilen.

Det finns möjlighet att också arbeta 40% som specialpedagog/specallärare på skolan och även här med fokus på de lägre stadierna. Du kommer att samarbeta med skolans övriga speciallärare/specialpedagoger samt undervisande lärare. Vi har testat EHM som arbetssätt och förhållningssätt under våren och kommer att utveckla arbetet vidare på hela skolan under kommande läsår. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad lärare med utökad behörighet som speciallärare/specialpedagog och med erfarenhet av pedagogiskt arbete, inklusive pedagogisk dokumentation och som trivs att skapa lärande i kreativa utemiljöer tillsammans med eleverna. Det är meriterande om du har en utbildning inom tal och språk/språkstörning. 

För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder digitala verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer. 

Du skapar goda relationer till elever och kollegor och du är en lagspelare som arbetar för teamets bästa. 

Stor vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper som matchar skolans behov, elever och kollegor.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen till oss!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  20220729

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 60%-100%

Tillträdesdatum: 220808

Varaktighet: Tillsvidare

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3106

Publicerad:
2022-06-22

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 2

Kontakt

Maria Hedberg

Facklig företrädare, Lärarnas Riksförbund

phone 042-10 57 83

email maria.hedberg@helsingborg.se

Anki Strömberg

Facklig företrädare, Lärarförbundet

phone 073-80 35 558

email anki.stromberg@helsingborg.se

Birgitta Jönsson

Biträdande rektor

phone 0705-105509

email birgitta.jonsson7@helsingborg.se

Katarina Anderssson

Bitr. rektor

phone 0721781335

email katarina.andersson2@helsingborg.se