Stadsjurist med inriktning fastighetsrätt

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 450 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några.
Stadsledningsförvaltningen ska
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Om arbetsplatsen

Helsingborgs stad söker nu en stadsjurist till stadsjuridiska enheten. Du kommer tillhöra stadsjuridiska enheten som ingår i avdelningen juridik och service på stadsledningsförvaltningen. I dag arbetar en chefsjurist, fyra stadsjurister och en utredare på enheten. Din arbetsplats blir på Rådhuset i Helsingborg.

Enhetens uppdrag är att leda och samordna Helsingborgs stads juridiska verksamhet på ett rättssäkert sätt och att tillvarata stadens juridiska intressen. Stadsjuristerna verkar inom flera rättsområden och ansvarar för att ge juridiskt stöd till nämnder, förvaltningar och bolag samt agerar ombud i rättsliga processer.

Arbetsuppgifter

I arbetet som stadsjurist kommer du att bistå stadens nämnder, förvaltningar och bolag med råd och stöd i juridiska frågor inom en rad olika rättsområden. Vidare kommer du att utföra rättsutredningar, utbilda stadens anställda i juridiska frågor, upprätta, tolka och granska avtal, göra sekretessprövningar samt vara delaktig i rättsliga processer i hyresnämnden, förvaltnings- och allmän domstol.

Den aktuella tjänsten innebär även att du kommer ha särskilt fokus på att hantera ärenden och verka som stöd i fastighetsrättsliga relaterade frågor såsom hyresrätt, avtal i samband med fastighetstransaktioner och entreprenadrätt. 

Arbetsuppgifterna innebär att du kommer att jobba självständigt utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Arbetet kräver att du är flexibel och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har initiativförmåga och hittar nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du ser sammanhang och arbetar gärna med komplexa frågor och löser komplicerade problem.

Arbetet innebär många kontakter med olika tjänstepersoner från Helsingborgs stad samt från den privata sektorn.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha juristexamen/jur. kand och ha erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller offentlig förvaltning. Fullgjord notarietjänstgöring är meriterande liksom erfarenhet av självständig processföring. Kunskap och erfarenhet inom hyresrätt, fastighetsrätt och entreprenadrätt, är meriterande.

Ditt arbetssätt präglas av att du är analytisk, engagerad och utvecklingsorienterad. Du har förmåga att arbeta på ett självständigt och strukturerat sätt och du har mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Eftersom arbetet innebär många kontakter förutsätts du ha en serviceinriktad läggning och vara pedagogisk i din kommunikation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-12-12. Urval och intervjuer sker löpande. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2204

Publicerad:
2021-11-26

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Avdelningen för juridik och service

Kontakt

Mikael Svegland

Chefsjurist

phone 073-743 65 02

email mikael.svegland@helsingborg.se

Cecilia Holm

Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Robert Lexeklint

Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

phone 042-10 50 00