Stödassistent till Magnoliagatan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Beläget i Gustavslund ligger gruppbostaden Magnoliagatan som är uppdelad i två våningsplan med sex lägenheter på varje plan, Magnoliagatan 1 respektive Magnoliagatan 2. Här finns personal tillgängliga dygnet runt. Våra boende är i olika åldrar och med varierande funktionshinder. 

Nu söker vi en stödassistent till Magnoliagatan 1.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

I ditt arbete som stödassistent arbetar du för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt liv för personer med funktionsnedsättning.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett, blandat och utmanande arbete som stället stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer vara våra boendes förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer de boende i olika aktiviteter, med hygienen, hjälper till vid måltider och ser till att medicin tas utifrån behov.

Vi arbetar med stor respekt för brukarens integritet och utformar stödet därefter. Du följer genomförandeplanerna hos varje boende så att de får ett så gott liv som möjligt. Utmanande beteende är förekommande och vi arbetar med tydliggörande pedagogik och struktur och rutiner är nyckelord för att vår verksamhet ska fungera.

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, därför är det viktigt att du känner dig säker i dokumentation.

Arbetet är förlagt till dag- och kvällstid, journätter och helger.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad, vilket innebär att du bestämmer hur många procent du vill arbeta. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Vidare behöver du vara mycket inkännande och kunna läsa av våra brukares behov. Som stödassistent kommer du att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Vi vill också att du som söker är en god kollega med ett positivt synsätt.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha

  • läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller psykiatri eller
  • läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
  • läst motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av att arbeta inom LSS
  • erfarenhet av utmanande beteende, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande
  • ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana.

Det är meriterande om du har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträdesdatum: 2023-01-01

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3602

Publicerad:
2022-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Emil Florell

Enhetschef

phone 042 -10 28 70

email emil.florell@helsingborg.se