Stödassistent till korttidsvistelse Barn och unga

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Till Barn och ungas korttidsboende kommer barn och ungdomar, och i vissa fall vuxna, med funktionsnedsättningar för kortare vistelser. Syftet är att erbjuda ett miljöombyte, avkoppling, möjlighet att träffa andra eller fungera som en förberedelse inför vuxenlivet.

Nu söker vi två stödassistenter till vårt team!

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

I arbetet ingår allt från att stödja, hjälpa och se till att utveckla färdigheter för att rusta våra barn och unga för framtiden. Du kommer att ingå i ett team där det krävs kunskap och erfarenhet av olika funktionshinder då behovet skiljer sig åt vad för slags hjälp och stöd de behöver. 

I arbetet ingår det att vara kreativ, lyhörd och kunnig inom olika funktionshinder samt att arbeta tydliggörande och strukturerat. Arbetet kan vara krävande men är också fantastiskt roligt! Du ska vara beredd på att vara ute mycket och hitta på olika aktiviteter eller bara ta det lugnt. Det är ungdomarnas behov som styr.

Vi arbetar med arbetstidsmodellen tvättstugeschema där man önskar arbetstid utifrån ett resursbehov. Arbetstiden är schemalagd över dagtid, helger och kvällar.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad, vilket innebär att du bestämmer hur många procent du vill arbeta. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Det är extra viktigt att du har ett pedagogiskt synsätt, ett starkt brukarperspektiv och förmågan att utveckla verksamheten utifrån individens behov.

Du kommer att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Vi vill också att du som söker är en god kollega med ett positivt synsätt. 

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha

 • läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller psykiatri eller
 • läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
 • läst motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • erfarenhet och kunskap av arbete med högfungerande autism samt ADHD
 • erfarenhet av liknande arbete.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av tydliggörande pedagogik
 • kunskap och utbildning i lågaffektivt bemötande
 • kunskap om högfungerande barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser
 • eller har haft delegering i sond och/eller insulin
 • erfarenhet av att arbeta inom LSS eller inom skola/fritids
 • erfarenhet av att arbeta med TAKK
 • B-körkort.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Rekryteringen sker löpande.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Antal tjänster: 2

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3133

Publicerad:
2022-08-04

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Jessica Samuelsson

Enhetschef

phone 042-10 66 23