Stödassistent till utredningsboende Hebsackersgatan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

 

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområdet Vuxen består av Utredning och Uppföljningsenheten, Stödboendeenheten, Boende med särskild service och Stöd- och behandlingsenheten. Vi vänder oss till personer från 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem samt personer med psykiska funktionsnedsättningar. Hebsackersgatan tillhör Stödboendeenheten och vänder sig till vuxna personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar samt missbruk- och/eller psykosociala svårigheter.

Vi söker nu en engagerad kollega till vårt korttids-/utredningsboende med sysselsättningsgrad 100 %. På Hebsackersgatan har vi 11 korttid-/utredningsplatser som bland annat används vid utskrivningar från sjukhuset. Detta innebär att vi i vardagen arbetar i nära och tät kontakt med socialsekreterare, Region Skåne samt HSL-personal. Boendet är bemannat dygnet runt med totalt 12 medarbetare och en sektionschef.

Arbetsuppgifter

I uppdraget innebär det att vara ett socialt, pedagogiskt och praktiskt stöd till våra brukare/klienter. Detta betyder att vi ska bidra till att de ska få livskvalitet och känna trygghet genom individanpassat stöd och service. Genom stödet ska våra brukare/klienter få förutsättningar för ett självständigt liv och möjlighet att ta del av samhällets välfärd. Arbetsuppgifterna planeras och utförs utifrån brukarnas/klienternas behov och innefattar socialt stöd, aktivering och motivationsarbete. Du utför basala insatser såsom stöd vid städ, tvätt, personlig hygien, kost och måltidsplanering. HSL-insatser i samverkan med och på delegering av sjuksköterska förekommer. I arbetsuppgifterna är det ett krav att man utför delegerade uppgifter.

I din roll som stödassistent är du socialsekreterarens förlängda arm i beslutsprocessen, vilket innebär att du dokumenterar händelser i våra brukares/klienters vardag och följer upp utredningar i samråd med socialsekreteraren.

Arbetet är förlagt på schema. Ensamarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, initiativrik och kan arbeta både självständigt och i team. Du ska ha ett rehabiliterande synsätt och måste kunna skapa trygghet, ha ett gott bemötande, vara kreativ och modig samt se till helheten. För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du;

– vara utbildad undersköterska, gärna med psykiatriinriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
– ha erfarenhet av psykiatrisk vård/omvårdnad och/eller socialpsykiatri i någon form via arbete
– ha B-körkort och vill köra bil
– kunna utföra delegerade uppgifter 

– ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att lyckas i ditt uppdrag är du en person som;
– har en hög social kompetens med god självinsikt och du ser bemötande, tillit och delaktighet som viktiga faktorer
– är uthållig och har tålamod samt förmågan till ett lågaffektivt bemötande
– har god förmåga till samverkan.

Erfarenhet av arbete inom missbruk är meriterande, men det är inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2022-07-21

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid 100 %

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3126

Publicerad:
2022-06-23

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Elisabet Thelin

Sektionschef

phone 0723-94 91 28

Mounir Mansour

Kommunal

phone 0707 23 86 63

Evert Blohmé

Akademikerförbundet SSR

phone 042-106065

Anna Carlsson

Vision

phone 042 - 10 50 93