Stödassistenter till dagliga verksamheter

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Gillar du utmaningar och möjligheten att få vara med och påverka?

Nu söker vi stödassistenter till två av våra dagliga verksamheter, Brunnbäcksgatan och Kubiken.

På Brunnbäcksgatan har alla deltagare möjlighet att jobba enskilt i något av rummen. Den dagliga verksamheten kan se helt olika ut för olika individer och den anpassas alltid efter behov och önskemål.

Kubiken har en liten grupp deltagare som arbetar med olika uppgifter utifrån ett dagligt schema. Det kan röra sig om källsortering, promenader, läsa eller att åka iväg med blommor till några av stadens vårdboenden. 

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjlig. 

Arbetsuppgifterna är anpassade efter deltagarnas intressen, behov och förutsättningar. Utmanande beteende är förekommande och vi arbetar med lågaffektivt bemötande för att verka balanserande vid svåra situationer och konflikter. Vidare arbetar vi med tydliggörande pedagogik då struktur och rutiner är nyckelord för att vår verksamhet ska fungera.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett, blandat och utmanande arbete som stället stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer att vara våra deltagares förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer deltagarna i olika aktiviteter, med hygienen, hjälper till vid måltider och ser till att medicin tas utifrån behov.

Vi arbetar med stor respekt för deltagarens integritet och utformar stödet efter varje individ. Du följer genomförandeplanerna hos varje deltagare. Arbetet planeras, dokumenteras och följs upp med målet att kvalitetssäkra verksamheten. Det är därför viktigt att du känner dig säker i dokumentation

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Vidare behöver du vara mycket inkännande och kunna läsa av våra deltagares behov. Du kommer att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Du är en god kollega med ett positivt synsätt.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha

  • läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller psykiatri eller
  • läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
  • läst motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av utmanande beteende, autism, AKK och tydliggörande pedagogik 
  • kunskaper om kognitiva funktionsnedsättningar
  • grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana
  • B-körkort.

Stor kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-12-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 3

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2261

Publicerad:
2021-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Helena Fegler

Enhetschef Brunnbäcksgatan

phone 042-10 66 31

Sofia Andersson

Enhetschef Kubiken

phone 042-10 41 17