The application period for this reqruitment has ended.

Stödassistenter till Kometgatan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Kometgatan är ett LSS-boende i Ödåkra och innehåller 12 boendelägenheter. Arbetsgruppen består av 2 stödpedagoger och 24 stödassistenter som tillsammans arbetar för att tillmötesgå de behov som våra boende har. Det som är lite speciellt för Kometgatan är att vi har mycket olika och blandade diagnoser. Detta ställer höga krav på vår personal. Ibland arbetar man endast med verbalt stöd, och i vissa fall gör man allt som förekommer i våra boendes dagliga livsföringar.

Vi är oerhört måna om att arbeta professionellt, hela tiden med tanken att vi själva skulle känna oss tillfreds om det var våra anhöriga som bodde här. Vi lägger stor vikt vid att du delar våra värderingar om att det ska vara roligt och meningsfullt att gå till jobbet!

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt liv för personer med funktionsnedsättning.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett och utmanande arbete som ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer vara våra boendes förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer de boende i olika aktiviteter, med hygienen, hjälper till vid måltider och ser till att medicin tas utifrån behov.

Vi arbetar med stor respekt för våra boendes integritet. Utmanande beteende är förekommande och vi arbetar med tydliggörande pedagogik då struktur och rutiner är nyckelord för att vår verksamhet ska fungera.

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp. Du följer genomförandeplanerna hos varje boende så att de får ett så gott liv som möjligt. 

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad, vilket innebär att du bestämmer hur många procent du vill arbeta. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Vidare behöver du vara mycket inkännande och kunna läsa av våra boendes behov.

Som stödassistent kommer du att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Vi vill också att du som söker är en god kollega med ett positivt synsätt.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha

  • läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
  • läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
  • läst motsvarande med fördjupning inom funktionshinderområdet som arbetsgivaren anser vara likvärdig med ovanstående gymnasiekompetens
  • erfarenhet av utmanande beteende och tydliggörande pedagogik
  • grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana.

Det är meriterande om du har B-körkort.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-02-20

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2020-04-01

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{