Stödassistenter till Socialpsykiatrin

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

Om arbetsplatsen

Vuxenverksamheten vänder sig till personer över 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem, samt personer med psykisk funktionsnedsättning. Verksamheten har en utrednings- och uppföljningsenhet, en enhet för socialpsykiatri/bostad med särskild service, stöd och behandlingsenheten, samt en stödboendeenhet.

Socialpsykiatrin vänder sig till vuxna med långvariga psykiskt funktionsnedsättningar samt missbruk- och/eller psykosociala svårigheter. Verksamheten bedriver boenden med särskild service jml. Socialtjänstlagen för personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar.

Vi söker två kollegor till vårt boende Maria Sol, med 22 platser för våra äldre brukare med psykiska funktionsnedsättningar. Då våra klienter är äldre förekommer det även en del omvårdnadsarbete. Arbetsgruppen består av 20 medarbetare och inom enheten finns även boendet Plutogatan med sina 37 platser som öppnar inom kort. Totalt kommer enheten bestå av ca 35 medarbetare, en enhetschef och en sektionschef.

Enheten med två boenden kommer skapa möjligheter till samarbete och förutsättningar att kunna ta tillvara på varandras kompetenser i de båda arbetsgrupperna. Vi har även tillgång till metodstödjare som kan ge stöd i det dagliga arbetet.

Tjänsterna som ska tillsättas är 1 tillsvidare samt 1 vikariat, dagtjänst med tjänstgöring på vardagar, helger och kvällar.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att vara ett socialt, pedagogiskt och praktiskt stöd till våra boende. Detta betyder att vi ska bidra till att våra boende ska få livskvalitet och känna trygghet genom individanpassat stöd och service. Genom stödet ska våra brukare få förutsättningar för ett självständigt liv och möjlighet att ta del av samhällets välfärd.

Arbetsuppgifterna som utförs innefattar socialt stöd, aktivering och motivationsarbete. Du utför basala insatser såsom stöd vid städ, tvätt, personlig hygien, kost och måltidsplanering. Du kommer även att arbeta med motivationsarbete tillsammans med de boende som exempelvis kan vara aktiviteter som fysisk träning, gå på biblioteket eller bussträna.

HSL-insatser i samverkan med och på delegering av sjuksköterska förekommer. I arbetsuppgifterna är det ett krav att man utför delegerade uppgifter.

Som Stödassistent är du handläggarens förlängda arm i beslutsprocessen, vilket innebär att du dokumenterar händelser i våra boendens vardag och följer upp utredningar i samråd med handläggaren.  

Arbetet är förlagt på schema. Ensamarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, initiativrik och kan arbeta både självständigt och i team. Du ska ha ett rehabiliterande synsätt och måste kunna skapa trygghet, ha ett gott bemötande, vara kreativ och modig samt se till helheten.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du:

  • vara utbildad undersköterska, gärna med psykiatri-inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
  • ha erfarenhet av psykiatrisk vård/omvårdnad och/eller socialpsykiatri i någon form via arbete
  • ha B-körkort och vilja köra bil
  • kunna utföra delegerade uppgifter
  • ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att lyckas i ditt uppdrag är du en person som:

  • har en hög social kompetens med god självinsikt och du ser bemötande, tillit och delaktighet som viktiga faktorer
  • är uthållig, har tålamod samt förmågan till ett lågaffektivt bemötande
  • god förmåga till samverkan.

Erfarenhet av arbete inom missbruk är meriterande, men det är inget krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-10-24

Anställningsform: Tillsvidare/Visstidsanställning

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 2

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2038

Publicerad:
2021-10-04

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Klara Nilsson

Sektionschef

phone 0768-717941

email klara.nilsson@helsingborg.se

Claes Hulthén

Vision

phone 042-107365

Christina Gustafsson

Kommunal

phone 042-106132

Evert Blohmé

Akademikerförbundet SSR

phone 042-106065