The application period for this reqruitment has ended.

Stödfamilj LSS

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Vård- och omsorgsförvaltningen/LSS söker nu nio stödfamiljer!

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Insatsen stödfamilj är kopplad till ett LSS beslut och innebär avlastning på max 5 dygn per månad. Insatsen utförs i stödfamiljens hem och innebär att barnet deltar i stödfamiljens dagliga aktiviteter. Vistelsen hos stödfamiljen planeras tillsammans med barnets föräldrar/vårdnadshavare och förläggs då avlastningsbehov föreligger samt då stödfamiljen har möjlighet att ta emot barnet.

Som stödfamilj fyller ni en viktig funktion genom att avlasta barnets vårdnadshavare i den dagliga omvårdnaden och ge dem möjlighet till egna aktiviteter då barnet vistas hos er. Syftet är att erbjuda barnet stimulans och miljöombyte samt möjlighet att knyta andra kontakter utanför den egna familjen. Som stödfamilj erbjuds ni handledning regelbundet eller vid behov.

Att vara stödfamilj är ingen anställning utan innebär att man får ett kommunalt uppdrag och ersätts utifrån arvode och omkostnad.

Kvalifikationer

Ni som familj bör ha stabil livssituation, ha ett genuint intresse för människor med funktionshinder, vara lyhörda och kunna erbjuda en lugn och trygg miljö.

Det finns inga krav på kvalifikationer då personlig lämplighet är avgörande.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-06-30

Anställningsform: Kommunalt uppdrag

Omfattning: Deltid, 1-5 dygn i månaden

Tillträdesdatum: 2020-03-01

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{