Stödpedagog till Solteamet

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Solteamet arbetar med pedagogiskt stöd och service åt personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Stödet ges utifrån bistånd enligt Socialtjänstlagen och insatserna utförs genom punktinsatser i den enskildes hem i syfte att ge struktur i det vardagliga livet.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som stödpedagog. Din främsta uppgift är att i samråd med kunden planera och utforma stöd, service och omsorg som är individuellt anpassat för att kunden ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor.

Du arbetar för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Den enskilde ska få stöd i att klara sitt liv, göra val och motiveras till ett aktivt liv i samhället.

Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett brett, blandat och utmanande arbete. För att detta ska fungera krävs det att du samarbetar med dina kollegor, i ditt nätverk och med andra professioner. Du är en del i arbetet dag, kväll och helg, med omsorg och aktiviteter tillsammans med kunderna i ett mindre arbetslag.

Att vara stödpedagog innebär ständig utveckling och vi förutsätter att du är engagerad i både din egna utveckling såväl som verksamhetens. Utöver detta har du ett övergripande ansvar som innebär att du:

• Verkar för hög kvalitet i utförandet gentemot kunder.
• Har god överblick över kunderna och är ett stöd till kontaktansvarig och ser till att rutiner skrivs ner, efterföljs och uppdateras.
• Säkerställer all dokumentation samt stödjer och vägleder kollegor i det pedagogiska arbetet.
• I vardagsnära handledning stärker kollegornas förmåga till reflektion och analys i samband med planering, genomförande och uppföljning.
• Närvara på nätverksmöten med andra stödpedagoger och sammankallande metodstödjare.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning, kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola eller högskoleutbildning med specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng.

Du ska ha kunskaper och erfarenheter i tydliggörande arbetsmetodik, utvecklings- och förbättringsarbete enligt LSS-lagstiftningens intentioner.

Du har ett stort intresse och är väl insatt i olika typer av funktionsnedsättningar samt är positivt inställd till egen kompetenshöjning. Du har god datorvana, är van vid att arbeta i dokumentationsprogram samt behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

Det är viktigt att du har vana vid att arbeta med personer som har utmanande beteende, har ett kreativt tankesätt, är väl förtrogen med att arbeta med motiverande samtal och att du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Det är meriterande om du har eller har haft en insulindelegering och har erfarenhet som planerare och arbetat i Lifecare utifrån arbetskort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-10-25

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2091

Publicerad:
2021-10-09

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Gabriella Rydberg

Enhetschef

phone 042-10 35 05