Stödpedagog

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3500 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi stödpedagog till vår dagliga verksamhet Västergård. Verksamheten är anpassad efter varje individ och riktar sig till de som har ett stort behov av stöd.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning 

Som stödpedagog ska du arbeta för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med funktionsnedsättning. Den enskilde ska få stöd i att klara sitt liv, göra val och motiveras till ett aktivt liv i samhället. Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett brett, blandat och utmanande arbete. För att detta ska fungera i praktiken krävs att personalen samverkar med varandra, den enskildes nätverk samt med andra professioner. Du ska vara en del i arbetet dagtid, måndag-fredag, med omsorg och aktiviteter tillsammans med våra deltagare. Du har en handledande roll för dina kollegor, och du tar ledningen i att kvalitetssäkra verksamheten i huset på både grupp och individnivå. För att utbyta kunskaper och erfarenheter deltar stödpedagogen i ett nätverk med andra stödpedagoger.

Rent konkret är dina arbetsuppgifter bland annat:

• på uppdrag av och tillsammans med enhetschef verka för hög kvalitet i verksamheten. Du har en kvalitetssäkrande funktion i verksamheten gällande det dagliga arbetet, företrädesvis kring deltagarna

• har god överblick över deltagarna och vara ett stöd till kontaktansvariga med att se till våra genomförandeplaner och andra handlingsplaner efterföljs och är uppdaterade.

• vägleda kollegor i det pedagogiska arbetet. Med hjälp av vardagsnära handledning stärker du kollegornas förmåga till reflektion och analys i samband med planering, genomförande och uppföljning för att finna olika handlingsalternativ som gynnar kundens självbestämmande och välmående. God kännedom om SIP, samordnad individuell plan.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som utöver grundutbildning har en eftergymnasial utbildning, kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola eller högskoleutbildning med specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Du ska ha kunskaper och erfarenheter i tydliggörande arbetsmetodik, utvecklings- och förbättringsarbete enligt LSS lagstiftningens intentioner.

Vi vill att du har ett stort intresse av att arbeta med olika typer av funktionsnedsättning och du ska vara positivt inställd till egen kompetenshöjning. Du ska även ha god datorvana, vara van vid att arbeta i dokumentationsprogram och behärska svenska språket väl i både tal och skrift. Det är också av stor betydelse att du har ett kreativt tankesätt, är väl förtrogen med att arbeta med motiverande samtal och att du kan se dig själv i en större enhet. Det är krav att du tidigare har arbetat med kunder med utåtagerande eller andra utmanande beteenden. Vi arbetar lågaffektivt, och det är meriterande om du har erfarenhet av det. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs. 

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2022-08-22

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3014

Publicerad:
2022-08-01

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Cesar Madariaga

Stödpedagog

phone 072-396 01 36

Ann-Charlotte Andersson

Enhetschef

phone 042-10 63 84