The application period for this reqruitment has ended.

Stödpedagoger

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi tre stödpedagoger till olika verksamheter inom LSS-verksamheten!

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog ska du arbeta för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med funktionsnedsättning. Den enskilde ska få stöd i att klara sitt liv, göra val och motiveras till ett aktivt liv i samhället. Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett brett, blandat och utmanande arbete.

För att detta ska fungera i praktiken krävs att personalen samverkar med varandra, den enskildes nätverk samt med andra professioner. Du ska vara en del i arbetet dag, kväll och helg, med omsorg och aktiviteter tillsammans med våra boende.

Du har en handledande roll för dina kollegor, och tillsammans med den andra stödpedagogen tar du ledningen i att kvalitetssäkra verksamheten i huset på både grupp och individnivå.

För att utbyta kunskaper och erfarenheter deltar stödpedagogen i ett nätverk med andra stödpedagoger.

Rent konkret är dina arbetsuppgifter bland annat:

• På uppdrag av och tillsammans med enhetschef verka för hög kvalitet i verksamheten. Du har en kvalitetssäkrande funktion på gruppbostaden gällande det dagliga arbetet, företrädesvis kring brukarna

• har god överblick över brukarna och vara ett stöd till kontaktansvariga med att se till våra genomförandeplaner och andra handlingsplaner efterföljs och är uppdaterade

• vägleda kollegor i det pedagogiska arbetet. Med hjälp av vardagsnära handledning stärker du kollegornas förmåga till reflektion och analys i samband med planering, genomförande och uppföljning för att finna olika handlingsalternativ som gynnar kundens självbestämmande och välmående.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som utöver grundutbildning har en eftergymnasial utbildning, kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola eller högskoleutbildning med specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng.

Även du som är under pågående utbildning till stödpedagog är välkommen att söka.

Du ska ha kunskaper och erfarenheter i tydliggörande arbetsmetodik, utvecklings- och förbättringsarbete enligt LSS lagstiftningens intentioner.

Vi vill att du har ett stort intresse av att arbeta med olika typer av funktionsnedsättning och du ska vara positivt inställd till egen kompetenshöjning. Du ska även ha god datorvana, vara van vid att arbeta i dokumentationsprogram och behärska svenska språket väl i både tal och skrift.

Det är också av stor betydelse att du har ett kreativt tankesätt, är väl förtrogen med att arbeta med motiverande samtal och att du kan se dig själv i en större enhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-02-15

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2020-04-01

Antal tjänster: 3

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{