Ansök

Strategisk utvecklare för stadsdelsutveckling

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsmarknadsfrågor, vuxenutbildning och ekonomiskt bistånd. Vi samordnar även stadens arbete med migrations- och etableringsfrågor. Vi är cirka 450 medarbetare som arbetar för att invånarna ska kunna försörja sig själva, vara delaktiga i arbetslivet och ta ansvar för sin egen utveckling och försörjning. Sedan många år tillbaka utvecklar vi vårt områdesbaserade arbete som ett verktyg för att fler helsingborgare ska börja arbeta eller studera.

Vi söker nu en strategisk utvecklare för stadsdelsutveckling som vill arbeta med vår strategi för det områdesbaserade arbetet tillsammans med våra verksamheter och externa samverkanspartner inom föreningsliv, arbetsliv och myndigheter. Som strategisk utvecklare är du en del av en kvalitets- och utvecklingsenhet och arbetar tillsammans med chefer och medarbetare, främst med verksamheten arbetsmarknad. Du ska driva och stödja processer som skapar förutsättningar för att fler invånare ska försörja sig själva.

Arbetsuppgifter

 Din roll som strategisk utvecklare är att initiera, stödja och driva processer i tätt samarbete med verksamheten. Du förväntas:

 • Främja stadsdelsutveckling
 • Stödja chefer och medarbetare i arbetet med stadsdelsutveckling utifrån verksamheternas behov, främst vår verksamhet arbetsmarknad
 • skapa underlag för prioritering och resurssättning av arbetet med stadsdelsutveckling
 • arbeta med strategin samt utveckla roller och ansvar
 • skapa en strategi för samverkan och partnerskap med idéburen sektor utifrån förvaltningens kärnuppdrag och stödja verksamheten i genomförandet av strategin
 • driva den spciala samordningen i områdena Drottninghög och Fredriksdal
 • Kontinuerligt följa upp och analysera förvaltningens arbete med stadsdelsutveckling i syfte att utveckla förvaltningens arbete

Du ska bidra till att förvaltningen utvecklar sitt sätt att arbeta med stadsdelsutveckling som ett verktyg för att fler personer ska kunna nå egenförsörjning. Detta innebär ett arbete på både operativ och strategisk nivå.

I tjänsten ingår att vara delaktig i det stadsgemensamma forum som rör stadens arbete med trygghet, invånarinflytande och utveckling av specifika bostadsområden.

Uppdragets innehåll förändras och utvecklas utifrån förändrade behov hos invånare, verksamheter och samarbetspartner.

 

Kvalifikationer

Du behöver ha en akademisk examen, som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. För att lyckas med ditt uppdrag har du:

 • förmåga att omsätta strategier till konkret genomförande
 • utbildning i processledning
 • erfarenhet av att leda projekt/processer
 • lösningsfokus och ett arbetssätt som bygger på samspel
 • förmåga att samordna, skapa engagemang och delaktighet
 • god kunskap och erfarenhet av samhälls- och mångfaldsfrågor samt god systemkompetens
 • ett inlyssnande och kommunikativt arbetssätt – du förstår olika behov och skapar samsyn
 • erfarenhet av att söka och sammanställa information och rapportera muntligt och skriftligt
 • god analytisk blick och förmåga att se helheten

Du är mål- och resultatorienterad, men samtidigt en motiverande och driven lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid dina personaliga egenskaper och att du kan samspela med ledare i en processorganisation.

Tjänstgöring dagtid, dock vid behov viss kvällstjänstgöring.

 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-07-19

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{