Systemadministratör

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv. 

Nu söker vi en systemadministratör till avdelningen för kvalitet och utveckling vars uppdrag är att säkerställa att förvaltningen arbetar systematiskt med att planera, leda, kontrollera, följa upp, utvärdera och förbättra verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som systemadministratör inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar du med att förvalta och delta i utveckling av IT-system.

I rollen som systemadministratör ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med systemförvaltarna utbilda och ge användarna stöd – här ingår bland annat att ta fram lathundar och utbilda berörd personal
  • Tillsammans med systemförvaltarna arbeta proaktivt för att upprätthålla och utveckla IT-stöd
  • Löpande underhåll – hantera incidenter och se till att drift och funktioner fungerar. Övervaka och svara för att det dagliga operativa användandet av verksamhetens system fungerar, samt att driften upprätthålls i enlighet med driftsavtal och att integrationskörningar genomförs enligt driftsplanering
  • Verkställa fattade beslut om systemets innehåll
  • Svara för att ändra eller avregistrera användare i system med angivna roller och behörigheter
  • Dokumentera informationssäkerhetsincidenter så snart de blivit kända och kommit till systemförvaltarens kännedom samt uppmärksamma systemförvaltarna vid informationssäkerhetsincidenter och delta i säkerhetsarbete som avser verksamhetssystemen
  • Tillsammans med systemförvaltarna ansvara för att verksamhetssystemen följer gällande lagar och förordningar
  • Vara behjälplig för övriga verksamheter inom Vård- och omsorgsförvaltningen med uttag av statistik samt behandling av statistik.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

Till tjänsten söker vi dig som har en gymnasieutbildning inom vård/omsorg och gärna arbetat med eller har intresse av IT- och välfärdsteknik. Ett krav är att du har arbetat inom vård och omsorg och är insatt i gällande lagrum inom verksamhetsområdet.

Dina personliga egenskaper innefattar hög social kompetens, serviceinriktad läggning, pedagogisk i din kommunikation och du har ett positivt förhållningssätt i mötet med andra som skapar delaktighet i organisationen.

Välkommen med din ansökan. Löpande urval sker.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021 12 06

Intervjuer kommer att ske den 14 december 2021.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2233

Publicerad:
2021-11-18

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Ingrid Nyman

Avdelningschef för kvalitet och utveckling

phone 042- 10 74 79