Systemtekniker – SCCM/Intune

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Helsingborg har bestämt sig för att bli en av Europas mest innovativa städer och satsar 250 miljoner kronor på välfärdsinnovation fram till den internationella stadsmässan H22 sommaren 2022. Vi ska ligga steget före i att utveckla digitaliseringsmöjligheter och på så vis underlätta för staden att snabbare komma ut med innovation och nya digitala tjänster.

På enheten Den digitala arbetsplatsen, säkerställer vi att Helsingborgs stads medarbetare har tillgång till en stabil och kostnadseffektiv digital arbetsplats. En arbetsplats som omfattar både hårdvara och mjukvara och kringliggande tjänster som IT-Support och systemstöd. Du kommer tillhöra teamet Systemstöd där vi bl a jobbar med fast och mobil telefoni, nätverk, klientplattform, utskriftstjänster och Exchange.

Uppdragsbeskrivning

Vi söker dig som har dokumenterat goda kunskaper inom Microsofts distributions-hantering och som har gedigen erfarenhet av att arbeta med Microsoft Configuration Manager, Workplace, Microsoft Intune och GPO hantering. I rollen kommer du att ha ett stort inflytande i klientplattformen, där vi förvaltar och utvecklar stadens IT- arbetsplatser.

Du förväntas också vara väl insatt i framtida teknologier och tjänster samt ha en förmåga att avgöra hur dessa kan stödja och bidra till stadens fortsatta digitaliseringsresa.

Du arbetar nära andra Systemtekniker och Produktägare och är med och tar fram moderna och hållbara tekniska lösningar.

I rollen som Systemtekniker inom klientplattformen, kommer du att vara involverad och bidra till stadens satsning inom Cybersäkerhet som bland annat innebär ett införande av IT SOC, SIEM och XDR.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en naturlig känsla för service och du trivs med att arbeta kvalitativt och långsiktigt. Som person är du prestigelös, lyhörd och utrustad med ett stort driv. Du gillar att arbeta både individuellt och i ett team. För att passa in i rollen ser vi även att du har en analytisk förmåga och gillar struktur och problemlösning. Du har inga problem med att sätta dig in i och även utveckla nya rutiner, processer och produkter.

Vi är mitt i en förändringsresa där vi vill utveckla vår verksamhet och tänka nytt. Hos oss får du möjligheten att påverka och tillsammans bygger vi smarta och hållbara lösningar som skapar värde för staden. Din kunskap och erfarenhet vill vi veta mer om och är öppna för nya sätt att tänka.

Du drivs av att arbeta med IT ur ett verksamhetsorienterat perspektiv, med en tydlig koppling till hur IT kan bidra till att uppnå verksamhetens mål.

Rollen som Systemtekniker är i allra högsta grad samverkande och relationsbyggande med många interna och externa kontakter. Detta ställer höga krav på en kommunikativ förmåga.

Vi tror att du:

 • Har lätt för att lära nya saker och drivs av att utveckla och förbättra lösningar
 • Gärna delar med dig av dina kunskaper
 • Är en god teamspelare
 • Kan strukturera och prioritera ditt arbete
 • Är duktig på att dokumentera
 • Har mycket god svenska i både tal och skrift

Vi tycker det är viktigt med en god balans mellan jobb och fritid och erbjuder en flexibel arbetsplats. Vårt kontor ligger i hjärtat av Helsingborg och på lunchpromenaden kan du njuta av både havsluft och en finkaffe i hamnen.

Teknisk kompetens

 • Specialist inom Microsoft Client management (SCCM, Intune m.fl.) med fokus på OS Deployment, applikationsdistribution och patchhantering
 • Livcykelhantering Windows inklusive uppgradering
 • Active Directory och GPO hantering
 • Klientsäkerhet
 • PowerShell

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-10-31. Urval och intervjuer sker löpande. 

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2046

Publicerad:
2021-10-08

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen - Digitaliseringsavdelningen

Kontakt

Camilla Lohav

Teamchef Systemstöd

email camilla.lohav@helsingborg.se

Cecilia Holm

Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Robert Lexeklint

Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter

phone 042-10 50 00