The application period for this reqruitment has ended.

Teknisk projektledare

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Vi vill göra Helsingborg till platsen där det händer. Helsingborg har redan bestämt sig för att bli en av Europas mest innovativa städer. Det är inte tomt snack. Vi satsar 250 miljoner kronor på innovation fram till den internationella stadsmässan H22 om drygt två år. Vi har etablerat Hbg Works, innovationshubben som är Sveriges första kommunaccelerator.

Och vi menar allvar med Artificiell Intelligens (AI). Staden stöttar ett AI-center drivet av näringslivet (Get AI), men har också fått statlig finansiering för att utveckla en AI-datafabrik. Vi samarbetar i forskningsprogram med Universitetet. Nu är vi också första kommunen som medverkar i den sydliga noden av nationella AI innovation of Sweden.

Helsingborg satsar också på en helt ny paketering av kommunal digital service, API-plattform för micro services och stadsgemensam IoT. Det händer mycket! Innovationsportfölj, transformation, agil utveckling, Smart City, blockchain/AI och välfärdslösningar är en del av vår nära framtid

Digitaliseringsavdelningen har fått ett nytt och större uppdrag. Förutom att säkerställa en kvalitativ grundleverans av IT miljö för 35 000 användare, ska vi bli verksamheternas och bolagens bästa partner i digitaliseringsarbete. Vi ska kunna ligga steget före i att utveckla digitaliseringsmöjligheter och på så vis underlätta för staden att snabbare komma ut med innovation och nya digitala tjänster. Digitaliseringsavdelningen består idag av sex enheter; Supportcenter, Systemtjänst, Kommunikationstjänst, Kund och kvalitet, Digitalutveckling och Design och innovation. En omorganisation är pågående för att ytterligare växla upp vår digitaliseringsresa och vi kommer i närtid växa med ytterligare ca 10-15 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som Teknisk projektledare har du en nyckelroll och är högst delaktig i hur vi når våra mål.

Vi söker dig som har en förmåga att arbeta med flera projekt, mål och deadlines samtidigt och som trivs i en miljö där du har flera parallella kontakter. Som tekniskprojektledare är det värdefullt att vara strategisk och ha god social kompetens, kunna sätta sig in i tekniskt praktiska frågor och bidra till lösningar. Tillsammans med produktägare, beställare och projektdeltagare driver du tekniska implementationer. Du som söker är kommunikativ, lyhörd och förtroendeskapande gentemot kunder och intressenter. Vidare är du strukturerad, har djup tekniskförståelse, har en helhetssyn och du är snabb från ord till handling

I Helsingborg vet vi data är en av våra viktigaste tillgångar. Det finns massor av data som behöver struktureras så att vi kan jobba mer datadrivet. Som ett första projekt kommer du arbeta med implementationen av vår nya dataplattform och hur vi hanterar importer och integrationer mellan våra olika native datasystem. Detta blir grunden för att bygga smartare processer och lösningar i Staden och en förutsättning för att jobba med AI på riktigt – A Smarter city lab. Här samarbetar du med datascientist, informationsarkitekt, produktägare, system tekniker med flera.

Du kommer också jobba med testbäddsprojekt och aktiviteter kopplat till stadens gemensamma innovations- och utvecklingsplats Hbg Works.

Kvalifikationer

Som person är du pådrivande och vill se resultat. Du är ansvarstagande, flexibel, kreativ, noggrann och drivs av att lära dig och andra nytt. Du trivs med att träffa nya människor och ha förmågan att entusiasmera och knyta kontakter.

Du har/är:

  • arbetat med projektstyrning och ramverk för vattenfallsmetodik och agila metoder
  • god förståelse för mjukvaru- och systemarkitektur.
  • förmåga att kombinera din tekniska kompetens med helhet och paraplyseende.
  • högskolebaserad utbildning eller motsvarande, alternativt en lång och gedigen erfarenhet som kan anses resultera i liknande kompetens.
  • tävlingsanda som skapar viljan att aldrig bli helt nöjd utan ständigt söker efter förbättringar. Givetvis behöver vi stanna upp då och då och bita i guldmedaljen.
  • arbetat några år som projektledare och innan dess mer teknikfokuserat.
  • hanterar engelska väl både i tal och skrift. Många av våra samarbeten sker med kollegor från städer i övriga Europa.
  • ett lugnt och systematiskt arbetssätt, du är drivande och har förmåga att arbeta självständigt.
  • positiv, öppen och delar med dig av dina kunskaper och idéer till dina kollegor och medarbetare.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-01-31. Vi tillämpar löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{