The application period for this reqruitment has ended.

Trädgårdshistoriker/-utvecklare, Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionernas profession och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Vi vill fortsätta att utveckla Fredriksdal, ett av Skånes stora besöksmål. De historiska parkerna har rötterna i 1700-talet. Här finns ett välrenommerat rosarium, köksträdgård och ett lokalt klonarkiv. Den botaniska trädgården fokuserar på Skånes unika flora och där bedriver vi ett bevarandearbete för hotade arter. Fredriksdal speglar med sina 36 hektar den skånska kultur- och naturhistorien med levande samlingar av såväl växter som husdjur. Fredriksdal arbetar för en hållbar framtid där samlingar av kulturväxter, vilda växter och lantrasdjur är en viktig del.

Vi söker nu en trädgårdshistoriker/trädgårdsutvecklare med ansvar för att utveckla anläggningens historiska parker och trädgårdar. Du kommer att vara en del av och samspela med en arbetsgrupp bestående av arbetsledare, botanist/landskapsvårdare, trädgårdsmästare, trädgårdsarbetare, museibönder och djurskötare.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
• driva, planera och visualisera arbetet med att utveckla anläggningens historiska parker och trädgårdar
• utforma skötselplaner för anläggningens olika delar i nära dialog med trädgårdspersonalen.
• ansvara för bevarande och utveckling av det lokala klonarkivet och rosariet.
• utveckla samarbetet med POM Programmet för odlad mångfald
• driva utvecklingsarbete inom trädgårdsskötsel och landskapsvård tillsammans med museets biolog samt ha kunskap om ekologisk odling.
• utveckla kommunikationen om Fredriksdals trädgårdar och parker till besökarna.
• delta i Fredriksdals programarbete med utställningar och arrangemang.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha trädgårdsutbildning till exempel landskapsarkitekt, trädgårdshistoriker, trädgårdsingenjör eller annan eftergymnasial/likvärdig trädgårdsutbildning, samt dokumenterad yrkeserfarenhet inom området. Du ska vara kulturhistoriskt och trädgårdshistoriskt intresserad och ha kunskaper kring bevarande och utveckling av den odlade mångfalden och det biologiska kulturarvet.

Det är viktigt att du har goda växtkunskaper och erfarenhet av trädgårdsskötsel och helst erfarenhet av anläggningsarbete. Det är också viktigt att du har ett vetenskapligt arbetssätt, en förståelse för ekologi och ett engagemang för hållbar utveckling.

Du ska ha god digital kompetens och erfarenhet av digitala kart- och ritprogram. Du ska även kunna arbeta självständigt, vara drivande, utåtriktad, vara bra på att samarbeta och beredd att svara på besökarnas frågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i publika historiska trädgårdsanläggningar samt vana vid att arbeta i nätverk och vara en nätverksbyggare.

Du ska behärska svenska språket flytande i tal och skrift samt ha god förmåga att uttrycka dig på engelska.

B-körkort är ett krav.

Övrigt

Helg- och kvällsarbete förekommer i tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.