Trafikplanerare till trafikenheten, Helsingborgs stad

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Är du en trafik- och samhällsplanerare med stort intresse för trafikplanering i planprocessen? Tycker du om att arbeta i projekt och vill ha ett varierat arbete som spänner över ett brett kunskapsområde? Vill du hjälpa oss att forma framtidens trafiksystem och lägga grunden för framtidens mobilitet? Läs vidare, detta kan vara jobbet för Dig!

Stadsbyggnadsförvaltningen planerar, bygger och förvaltar Helsingborgs stad. Vi utvecklar och förvaltar våra stadsmiljöer och grönstruktur till platser där människor vill vara. Vi arbetar med strategisk planering, möjliggör för ny bebyggelse och infrastruktur samt utvecklar stadens offentliga rum. Vi ansvarar för drift och underhåll av gator, torg, parker, natur och stränder. Vi bygger om och bygger nytt, vi gör staden mer trygg och mer tillgänglig och vi planerar och utreder för framtiden. Vi är cirka 240 medarbetare. På stadsbyggnadsförvaltningen erbjuder vi dig en miljö med arbetsglädje där vi lär oss av varandra, ger varandra feedback, testar oss fram och vågar misslyckas! Du kommer att utgå från stadsbyggnadshuset precis vid Helsingborg central.

Som trafikplanerare hos oss kommer du vara en del av trafikenheten vid stadsmiljöavdelningen. Vi är idag 22 medarbetare som med bred kunskapsbas ansvarar både för hantering och planering av dagens trafiksituation men även för den strategiska planeringen av trafiksituationen i framtidens Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill ingå i trafikenhetens planeringsgrupp som trafikplanerare med fokus på trafikplanering i planprocessen och strategisk trafikplanering på längre sikt. Ditt huvuduppdrag är att ansvara för trafikfrågor vid framtagandet av detaljplaner samt granskning av trafik i både detaljplaner och bygglov. Trafikfrågorna i detaljplaner och bygglov inbegriper gång- och cykelplanering, planering av kollektivtrafik, vägtrafik samt parkeringsplanering. En viktig del är att skapa möjligheter och förutsättningar för överflyttning till de hållbara trafikslagen samt att säkerställa trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet för stadens invånare.

Vi arbetar ofta i projektgruppsform där du en del av ett team med blandade kompetenser och en del av arbetet består därför i samarbete och kontakter inom staden, med myndigheter, fastighetsägare m.fl. Då trafikenheten arbetar brett i trafikfrågor kan du även komma att arbeta med övergripande strategisk planering av cykeltrafik, kollektivtrafik och parkering samt delta i utvecklingsprojekt och åtgärdsvalsstudier. Även visst arbete med buller i planeringsskedet och bygglov kan bli aktuellt.

Kvalifikationer

För att lyckas på bästa sätt i ditt uppdrag behöver du ha god kunskap och ett stort intresse av stads- och trafikplanering både i detaljfrågor och mer övergripande frågor. Du har en utbildning som civilingenjör, stadsplanerare eller annan motsvarande utbildning och du har ett par års erfarenhet inom trafikområdet.

Du har förståelse för samhällsbyggnadsprocessen i alla dess faser och inser behovet av att smidigt kunna balansera olika intressen och krav samt är lösningsorienterad. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har god samarbetsförmåga och är initiativrik, engagerad och självgående. Vi lägger vikt vid att du är beslutsmässig och får saker genomförda både för egen del och genom andra, och att du på ett förtroendefullt sätt kan kommunicera och argumentera.

Vi ser gärna att du har B-körkort och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt löfte till dig

Vi strävar efter att vara en av landets mest attraktiva arbetsgivare. Därför har vi en policy som beskriver stadens förväntningar på oss som medarbetare och ledare. Den handlar om att vilja lyckas, att skapa värde, att samspela och att leda sig själv. Som medarbetare hos oss är din utveckling viktig, och utvecklingen av stadens arbete går hand i hand med våra medarbetares personliga och professionella utveckling.

Vi vet att det allra viktigaste som finns för en organisation är medarbetare som trivs, som mår bra och som kan arbeta på ett hälsosamt och hållbart sätt. Du kommer att ha flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta platsoberoende. Vi har nyligen skaffat ett satellitkontor i Malmö som våra medarbetare kan använda sig av. Vi vill att du håller dig frisk, därför kommer du att få 3000 kronor per år i friskvårdsbidrag.

Sist men inte minst, känner du att en arbetsplats där vi är smarta och modiga tillsammans är en plats för dig sök då tjänsten hos oss!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2024-03-07

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
4912

Publicerad:
2024-02-08

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen

Kontakt

Åsa Rimmenstedt

HR-konsult

042 10 40 01

asa.rimmenstedt@helsingborg.se

Oscar Grönvall

Enhetschef

042-103681

oscar.gronvall@helsingborg.se

Christina Andersson

Sveriges ingenjörer, Saco

042105240

christina.andersson@helsingborg.se

Elisabeth Persson

Vision, Stadsbyggnadsförvaltningen

042106560

elisabeth.persson@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.