Ungdomshandledare på sommarlovet 2024

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen 

Framtidens välfärd är vår stora utmaning. För att klara den har vi på arbetsmarknadsförvaltningen ett mycket viktigt uppdrag: Vi ska göra det möjligt för invånare med ekonomiskt bistånd att bli självförsörjande så snabbt som möjligt, men även bidra till att arbetsgivare hittar rätt kompetens. 

Vi möter utmaningen med ett brett utbud av vuxenutbildningar och arbetsmarknadsinsatser – och provar nya sätt att arbeta tillsammans med näringslivet, andra förvaltningar, myndigheter och civilsamhället. För att lyckas måste vi våga, testa nytt och hitta smarta lösningar. 

I enheten Näringsliv och matchning är vi ca 20 medarbetare som bland annat erbjuder stadens ungdomar skollovspraktik. Skollovspraktik innebär att ungdomar som är mellan 13-15 år arbetar med enklare uppgifter i olika stadsdelar, till exempel plocka skräp och rensa i rabatter. Ungdomarna kommer även att få kunskap om arbetsmarknaden. Syftet är att i tidig ålder öka kunskapen om arbete samt att ungdomar lär sig att ta hand om sitt bostadsområde. 

Det är en populär insats och många ungdomar söker varje år. Ungdomarna arbetar både i sitt eget bostadsområde och i andra delar av staden för att få möjlighet till mer möten och större rörlighet i staden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill handleda ungdomar i skollovspraktik under sommarlovet v.25, v.26 och v.27 En introduktion till arbetet ges den 12-14 juni. Du kommer att vara handledare för ungdomar som är 13-15 år i olika stadsdelar i Helsingborg. Du ska handleda dem i arbetet och vara ett stöd till ungdomarna, jobba tillsammans med dem i det praktiska arbetet och vara en bra förebild. Vi vill även att du förmedlar information och skapar diskussioner kring ämnet arbetsmarknad. Arbetet utförs utomhus.

 

Kvalifikationer

Vi vill att du: 

  • har fyllt 18 år
  • tycker att det är roligt och utvecklande att arbeta med ungdomar
  • är social, engagerad och ansvarstagande
  • har ett bra bemötande 
  • både kan arbeta självständigt och samarbeta bra med andra
  • är förändringsbenägen och flexibel 

Det är en stor fördel om du tidigare har arbetat med ungdomar eller har varit ledare för barn/ungdomar t ex i en föreningsverksamhet. 

En förutsättning för anställning är att du har en aktuell utbildning i hjärt-och lungräddning, HLR. Saknar du det kommer du att erbjudas ett utbildningstillfälle i anslutning till anställningen.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. Om du blir erbjuden en anställning ska du uppvisa ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister.  

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2024-04-21

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 2024-06-12- 2024-07-05

Antal tjänster: 25

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5038

Publicerad:
2024-03-27

Omfattning:
Deltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen

Kontakt

Eleni Gavriilidou

Samordnare

0761-34 58 67

eleni.gavriilidou@helsingborg.se

Valmir Jusufi

Enhetschef

042-10 23 00

valmir.jusufi@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

010-442 79 51

helsingborg.sane@kommunal.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.