The application period for this reqruitment has ended.

Utställningsproducent/Curator

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attraktiva staden. Här bedrivs en aktiv och synlig kulturpolitik utifrån kulturinstitutionerna, de fria kulturutövarna och det civila samhällets engagemang. Förvaltningens publika verksamheter innefattar Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer och Dunkers kulturhus. Tillsammans stöds de av gemensamma stabsfunktioner för kommunikation, administration, ekonomi och HR.

Om arbetsplatsen

På Dunkers kulturhus möter du världens konst, musik, teater, dans och det livslånga lärandet. Det är en plats för idéer, lust och skaparglädje. Här upptäcker du att dina upplevelser leder till ny inspiration, vilket tillsammans med personalens engagemang, driver verksamheten framåt varje dag.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren utställningsproducent/curator som tillsammans med övriga producenter inom Dunkers kulturhus på ett kreativt och nyskapande sätt, och

med känsla för både barn och vuxna, ska kunna:

  • Producera och projektleda stora utställningsproduktioner
  • Jobba fram synopsis och utställningsinnehåll.
  • Göra researcharbete kring utställningsprojekt.
  • Gestalta och formge utställningar
  • Ansvara för samproduktioner och inhyrda utställningar
  • Planera och genomföra programverksamhet i samband med utställningar och aktuella händelser
  • Producera texter på svenska och engelska. Samarbeta med kommunikatörer och grafiska formgivare.
  • Följa upp och utvärdera

 

Kvalifikationer

Du som söker behöver ha minst fem års erfarenhet av att leda omfattande och avancerade utställningsproduktioner med budgetansvar samt ha en Fil kand inom konstvetenskap alternativt fotografi eller motsvarande.
Det är även kvalificerande att du har jobbat i politiskt styrda organisationer och har erfarenhet av projekt- och/eller processledning.

Vi värdesätter kunskap kring nya utställningstekniker och erfarenhet av att göra utställningar och programverksamhet för olika målgrupper. Vi lägger även stor vikt vid kunskap kring tillgänglighet utifrån diskrimineringsgrunderna.
Du behöver ha god materialkännedom och kunskap om regelverk inom konst- och museivärlden såsom MU-avtal, lånehantering, klimat- och säkerhetsfrågor osv.

Vi ser det även som önskvärt med curatorsutbildning/utbildning inom arkitektur/formgivning, och erfarenhet från kulturhistoriska utställningsprojekt ser vi som ett stort plus!

 

Övrig information

Sista ansökningsdag:  28 juni

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader.

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 5 oktober

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{