Vaktmästare till Drottninghögsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Drottninghögsskolan är en F-6 skola med ca 250 elever. Den absoluta majoriteten av våra elever har annat modersmål än svenska. Vi lägger stor vikt vid att alla elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål – alla ska få chans att bli sitt bästa jag. Tillsammans utvecklas vi för att se till att alla elever blir duktiga läsare. Drottninghögsskolan ska vara den bästa skolan för varje elev.

Vi har ett talesätt ”Träning gör mej smartare” med aktiv satsning på hälsoarbete för elever och personal. Vi tror på att ge eleverna verktygen de behöver för att utveckla sina förmågor i skolan och för framtiden. 

Vi söker dig som är en driven, social och ansvarstagande vaktmästare som har kunskap inom IT.

Vi är nyfikna på  ditt bidrag till vår skola i form av att vara vårt ansikte utåt i kontakter med andra förvaltningar, företag, personal och vårdnadshavare! Om du brinner för att ta om hand och förvalta en fin skola med fantastisk mångfald är du varmt välkommen att söka!

Arbetsuppgifter

Som skolvaktmästare förekommer en mängd varierande arbetsuppgifter som består i underhållsarbete, tillsyn, rondering och mindre reparationer av inventarier och fastigheter inklusive skolgård. Arbetsuppgifterna kan också bestå av enklare el och IT-installationer utifrån gällande regelverk. Du ansvarar för larmsystem, post-/godshantering, varubeställning och leverenser, möblering av lokaler och montering av inventarier, transporter av olika slag, kort- och nyckelhantering samt har ansvar för förråd och lagerutrymmen som tillhör skolan. Vintertid skottar du snö och sandar på vissa delar av skolgården. Vaktmästaren har en viktig roll i arbetsmiljöarbetet i form av brandskydd, fysisk skyddsrond, inventering och hantering av elev och personaldatorer samt ipads och konton. Som vaktmästare tar man ansvar för det förebyggande arbetet i verksamhetens alla lokaler.

Kvalifikationer

Vi ser att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behöver besitta förmågan att snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och kunna se möjligheterna i förändringar. Du är ansvarsfull och strukturerad och kan driva och genomföra arbetet självständigt. Samtidigt har du en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär samarbete med skolans personal, andra vaktmästare och skolledning. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är serviceinriktad, har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar på uppkomna problem. Tjänsten förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, samt ha grundläggande IT-kunskaper. Tjänsten innebär fysiskt arbete vilket medför krav på att du har en god fysik så att arbetsuppgifterna kan bli utförda. Du är en person som tar ett stort ansvar och tycker om att ta egna initiativ för att förbättra vår verksamhet efter de rutiner vi har. Utbildning eller arbetslivserfarenhet inom anläggning/fastighetsskötsel är ett krav för tjänsten. B-körkort är ett krav. Utbildning eller arbetslivserfarenhet av att hantera digitala enheter ses som meriterande.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

-Kunna lösa underhållsarbete som tillhör fastigheten och it-installationer enligt regelverk

-Ha kunskap om iPads, Chromebooks, PC och MDM-system

Ha god grundläggande IT-kunskap och förståelse för andra olika digitala system

Vara lösningsfokuserad

Ha god dokumentationsförmåga

Övrig information

Sista ansökningsdag:  17/4 2024

Anställningsform: Semestertjänst

Omfattning: 80-100%

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5048

Publicerad:
2024-04-03

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 1

Kontakt

Facklig företrädare: Kommunal

010-442 79 51

helsingborg.sane@kommunal.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.