Ansök

Verksamhetschef LSS

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Om arbetsplatsen 

Vill du arbeta för att ha kundens fokus och inte bara kunden i fokus?

Vi söker en verksamhetschef som tillsammans med sin kollega inom LSS-området kommer att få i uppdrag att se över ansvarsfördelningen mellan verksamhetsområdena för att säkerställa en optimal organisation utifrån våra invånares behov.  

Förvaltningens LSS-verksamhet är indelad i två verksamhetsområden. I verksamsamhetsområde 3 finns alla LSS-bostäder och habiliteringsteamet. Inom verksamhetsområde 4 ligger ansvaret för övriga insatser enligt LSS och det är hit vi söker en ny verksamhetschef. För att tillgodose våra invånares behov på bästa sätt behöver verksamhetsområdena jobba utifrån tydliga gemensamma mål. 

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar, varierande arbetsuppgifter och företräder verksamhetsområdet både internt och externt. Du rapporterar direkt till omsorgsdirektören och ingår i ledningsgruppen. Du förväntas ha en förmåga att se och förstå helheten. Du har fullt ledningsansvar, vilket innebär personal-, verksamhets- och budgetansvar.

Förutom att du leder, utvecklar och skapar bra förutsättningar för dina medarbetare, bygger du också långsiktiga förtroenden. Detta gör du genom att prioritera goda relationer och ett gott samarbete i verksamheten för att möta våra utmaningar nu och i framtiden. 

För att skapa de bästa förutsättningarna för våra kunder och medarbetare måste du vara en lagspelare tillsammans med dina kollegor. Du kommer att ha ett nära samarbete med Marie Strömberg som är en erfaren och trygg verksamhetschef för verksamhetsområde 3. Tillsammans ska ni ansvara för att utveckla LSS-verksamheten utifrån det gemensamma uppdraget:

Verksamhetens uppdrag är att arbeta för att stadens invånare med funktionsnedsättning kan leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Den enskildes integritet, självbestämmande, delaktighet och individuella behov skall vara i fokus.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande uppdrag med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld av erbjudanden.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet i ledande befattning och erfarenhet av att leda andra chefer med stort engagemang. Högskoleexamen är ett krav. Du har kunskap inom LSS och förstår betydelsen av ett högt brukarfokus. Det är viktigt att du är tydlig i ditt ledarskap och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

För att klara uppdraget även långsiktigt måste vi tillsammans våga tänka nytt. Därför är det viktigt att du har en förmåga att se hur verksamheten kan utvecklas genom nya arbetssätt och innovativa lösningar samt har vilja och energi att driva igenom dem. Det gäller också vårt ständiga arbete med att erbjuda attraktiva anställningsförhållanden som värnar och tar till vara medarbetarnas kompetens.

Du har en tydlig ledarskaps- och kommunikativ förmåga och är bra på att strukturera, planera och göra prioriteringar. Du fokuserar på rätt saker, vilket förutsätter helhetssyn och en förmåga att se saker i ett större perspektiv. Det är viktigt att du är lyhörd och prestigelös. Vi vill att du har en god arbetsledande förmåga som motiverar medarbetarna och får dem att känna sig delaktiga.

Var vänlig och ange startdag och löneanspråk i din ansökan. 

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020 12 06. 

Intervjudag den 16 december på em.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{