The application period for this reqruitment has ended.

Verksamhetschef sökes till Skol- och fritidsförvaltningen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

Skol-och fritidsförvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, gymnasium och fritid. Det är många olika arbetsfält som har betydelse för Helsingborgarnas vardag. Sammanlagt har vi ca 4500 medarbetare och 180 chefer.

Arbetsuppgifter

Brinner du för utbildning, utveckling och ledarskap? Då kan du vara den vi söker till rollen som verksamhetschef på Skol-och Fritidsförvaltningen. Som verksamhetschef ansvarar du för ett område inom Helsingborg stads skolor som inkluderar förskola, grundskola och särskola. Skolorna och förskolorna inom VO-2 är placerade i de centrala delarna av Helsingborg.

Som verksamhetschef arbetar du i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa den politiska nämndens beslut och uppsatta mål. Du är direkt underställd utbildningsdirektören och ingår i ledningsgruppen för Helsingborgs stads skolor.

Du kommer att leda sammanlagt 12 rektorer och förskolechefer. Uppdraget kräver att du kan ta ansvar för att på alla nivåer, driva och förvalta förändringar i organisationen, ta ansvar för och arbetar för att nå målen i gällande styrdokument samt att arbeta systematiskt med uppföljning, analys och åtgärder. Du har också ansvar för att utveckla samarbetsformer i din verksamhet såsom att arbeta i team och skapa forum för samarbete och erfarenhetsutbyte.

Du motiveras av stadens utmaning att både klara av och samtidigt attrahera det stora inflödet av elever som är en följd av Helsingborgs snabba tillväxt. Stadens vision i skolan är att vi ska vara den skapande skolan, den pulserande skolan, den gemensamma skolan, den globala skolan och den balanserade skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant pedagogisk högskole- eller universitetsexamen samt erfarenhet av ledning och utvecklingsarbete, gärna från offentlig förvaltning. Du har en väldokumenterad ledarerfarenhet och du kan även visa på goda resultat och erfarenheter från att leda genom ledare, exempelvis biträdande rektorer alternativt rektorer. Vi ser det som meriterande om du har längre erfarenhet av att leda inom både för- och grundskoleverksamhet. Rektorsprogram eller annan likvärdig ledarskapsutbildning ses även som meriterande.

Verksamhetsområdet präglas av skolor och förskolor med skilda förutsättningar och resultat. Under din ledning är detta något som utnyttjas för att uppnå en ömsesidig utveckling. Vi ser det därför som meriterande om du har erfarenhet av liknande uppdrag där fokus på trygghet och integration har varit en naturlig del av arbetet. För att lyckas i rollen har du en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam och arbetar resultatinriktat gällande verksamhetens mål och ekonomi samt organisationens utveckling.

Vi söker dig som är en nyfiken, modig och trygg som ledare med ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap och du brinner för att skapa välmående, innovativa och högpresterande organisationer. Som person är du relationsskapande och du arbetar aktivt för att se till att verksamhetens och förvaltningens varumärke stärks och attraktiviteten ökar.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med mycket vilja och hjärta! Vill du bli vår nya kollega?

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2020-10-18

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

 

Övriga fackliga organisationer:

Kommunal: 042-10 50 91, helsingborg.skane@kommunal.se

Vision: 042-10 50 93

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta kontaktpersonen i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{