Verksamhetsutvecklare till myndigheten

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Myndighetsavdelningen består för närvarande av tre enheter utifrån lagstiftning Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Socialtjänstlagen (SoL) och bostadsanpassningsbidrag (BAB). Myndighet SOL har 35 biståndshandläggare. Myndigheten LSS har idag 15 handläggare och myndigheten BAB har fyra handläggare. I avdelningen igår även matchning till daglig verksamhet samt avtalshantering med externa vårdgivare inom ovan nämnda lagrum. Vi sitter i underbara Maria Park.   

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare kommer du att ha fokus på myndighetsutövning och kvalitetsarbete och vara direkt underställd Myndighetschefen. I din roll ingår det att leda projekt och att samverka med andra avdelningar och tillsammans med dina kompetenta kollegor nå framgångsrika resultat. Du kommer att identifiera möjligheter och utmaningar samt vägleda och stötta mot lösningar som ger nytta för våra kunder.

Vidare kommer du att omvärldsbevaka och följa utvecklingen inom området för att kunna driva förbättringsarbetet, analysera, följa upp, sortera i processer och vara delaktig i arbetet med rutiner för att ge möjlighet till mer effektiva insatser där behoven finns.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

Du ska ha en socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren anser likvärdig. Du behöver ha arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning i minst tre år och vi vill att du ska ha kännedom om gällande lagstiftning inom LSS och socialtjänstlagen. Utöver det vill vi att du har goda kunskaper om metoder för verksamhetsutveckling. Har du tidigare har haft rollen som projektledare ser vi det som meriterande.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha sinne för detaljer samtidigt som du har ett helhetstänk och din analytiska förmåga är väl utvecklad. Det är viktigt att du är en lagspelare men också att du har ett eget driv i ditt uppdrag. Vidare behöver du vara bra på att samarbeta, skapa goda relationer, ha en pedagogisk insikt och ett strukturerat arbetssätt.

Var vänlig och ange löneanspråk och eventuell startdag i din ansökan.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021 12 08

Tillsvidareanställning, heltid.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2238

Publicerad:
2021-11-19

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Myndigheten

Kontakt

Mikael Mannsdorff

Myndighetschef

phone Tel: 042-10 63 72

email mikael.hakanssonmannsdorff@helsingborg.se