Vi söker en projektmedarbetare för beteendeförändring och hållbart resande

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Helsingborg stad är ledande inom miljö- och klimatfrågor. Helsingborg var en av finalisterna till EU Green Capital 2023 och är genom tiderna Sveriges miljöbästa kommun. Miljöförvaltningens uppdrag är att möjliggöra god hälsa och en miljömässigt hållbar utveckling i Helsingborg. Förvaltningen har som mål att vara Sveriges smartaste miljöförvaltning och vi kännetecknas av hög professionalitet och spetskompetens. Vi är cirka 75 medarbetare som på olika sätt bidrar till att Helsingborg är en innovativ miljöstad i framkant. Vill du arbeta med engagerade kollegor och medarbetare där både miljö och innovation står i fokus är du rätt person för oss.

Avdelningen består av cirka 15 medarbetare och de arbetar tillsammans för att elever, invånare, företag och organisationer ska utbildas och göra hållbara val inom miljö och klimat. Avdelningen har ett särskilt uppdrag att stödja skolornas miljöundervisning för att skapa förståelse för stadens system kring vatten, energi och återvinning. Vi visar upp och sprider stadens miljö- och klimatarbete i linje med Agenda 2030. Vi väcker engagemang och samarbetar med aktörer som vill bidra till hur kommunen miljömässigt kan utvecklas hållbart.

Den pedagogiska verksamheten går under namnet Miljöverkstaden och i mötet med barnen tar vi det första stegen för att öka förståelsen för varje individs möjlighet att bidra till en hållbar utveckling. I en nyrenoverad lokal, vid naturreservatet Jordbodalen, tar vi emot externa målgrupper för att medskapa kring miljö och klimat. Vår kunskap om miljöpedagogik och beteendepåverkan ska vara en resurs för hela staden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en projektmedarbetare som stöttar i arbetet för hållbart resande och beteendeförändring, så kallat mobility management. Dina arbetskamrater är bl. a. projektledare och pedagoger varav flera av oss jobbar med hållbart resande. Vi är 15 personer på avdelningen och arbetar med många olika projekt vilket gör att vi värdesätter samarbete och flexibilitet högt

I heltidstjänsten ingår att på 50 % arbeta med projektet 300 testcyklister, tillsammans med projektledaren. Projektet är ett samarbete med Campus Helsingborg som går ut på att undersöka, utveckla och testa beteendeförändrande lösningar som bidrar till klimatneutrala och hälsosamma resvanor. Vi ska under projekttiden få 300 invånare att cykla till jobbet istället för att ta bilen under en testperiod.

Resterande 50 % av arbetstiden arbetar du med avdelningens andra projekt. Det kan till exempel innebära att administrera utlåning av cyklar till allmänheten, planera gemensamma aktiviteter med Skånetrafiken, ordna workshops för företag om hållbara företagsresor och prata med skolelever om hälsosamma och hållbara sätt att ta sig till skolan.

Tjänsten är både strategisk och operativ, vilket gör att arbetsuppgifterna varierar. I rollen som projektmedarbetare ingår att planera, driva och utvärdera arbetet. På Miljö och livsstil lägger vi stor vikt vid gott samarbete. Vi har roligt tillsammans samtidigt som vi jobbar med svåra och komplicerade frågor. Eftersom projekten innebär mycket kontakt med allmänheten är det viktigt att du har ett gott bemötande och ett inkluderande sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta med projekt inom mobility management, påverkansarbete eller utveckling. Du har högskoleutbildning inom miljö, hållbarhet eller samhällsvetenskap. Du samarbetar smidigt och lyhört, är lösningsfokuserad, noggrann och genomför ditt arbete självständigt mot uppsatta mål. Du har ett genuint engagemang och kunskap om miljöfrågor.

Vi ser mångfald som en styrka, då våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

 

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Start: Snarast enligt överenskommelse

Varaktighet: 1 år med möjlighet till förlängning
Antal platser: 1

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2235

Publicerad:
2021-11-19

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Miljöförvaltningen

Kontakt

Annika Molin

SACO/na

phone 042-102182

email annika.molin@helsingborg.se

Jessica Svensson

LR

email jessica.svensson3@helsingborg.se

Emma Kangas

Projektledare

email emma.kangas@helsingborg.se

Vision Facklig organisation

phone 042-10 50 93