The application period for this reqruitment has ended.

Vikarierande lärare/mentor i mellanstadiet Musikgrundskolan Synkopen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Musikgrundskolan Synkopen är skolan för alla med ett intresse för musik. Musiken ger ett positivt inlärningsklimat och en större arbetsglädje, den är vårt gemensamma modersmål och skapar samhörighet mellan eleverna i olika åldrar. De äldre eleverna tar väl hand om och stöttar de yngre och atmosfären på skolan är familjär och trygg. Vi har ca 230 elever. Här utvecklas talanger och färdigheter hos elever ifrån förskoleklass till nionde klass.

Synkopen är en grundskola med nationellt upptag. Vi ligger centralt i Helsingborg, vilket gör att vi har nära till allt som staden kan erbjuda att berika undervisningen med och en fantastisk utsikt över Kärnan parken och Öresund.

Vår skola präglas av omtanke, kollegialt lärande och elevens bästa i centrum. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer att vikariera som undervisande lärare och mentor i mellanstadiet. Tillsammans med lärarkollegorna i arbetslaget ansvarar du för undervisningen. Du planerar, genomför och säkerställer att eleverna ges optimala förutsättningar att nå uppsatta mål. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga engagerade pedagoger på skolan och ingå i ett arbetslag.

Du sätter mål och har höga förväntningar på elevernas förmåga att lyckas. Du utmanar dig själv att utveckla undervisning och arbetssätt. Det är en självklarhet för dig att följa forskning och utveckling och föra in det i undervisningen. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer!

Skolan strävar efter hållbart mående med insatser för att både personal och elever ska räcka till och orka i ett alltmer stressat tempo. Hur vi gör det och vad som passar varje enskild individ listar vi ut längs vägen tillsammans.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i tidigare år. Det ses som meriterande med bred ämnesbehörighet då du kommer att undervisa i de flesta teoretiska ämnen.

Det är naturligt för dig att arbeta med digitala verktyg gällande planering, undervisning och dokumentation och ser digitala verktyg som en naturlig del i undervisningen. Du är van vid av att analysera och att vara delaktig i verksamhetens systematiska kvalitetsarbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap kring NPF och arbete med elever med olika funktionsnedsättningar som kan vara i behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Du kan möta dessa elever med värme och ett lågaffektivt bemötande samtidigt som du är tydlig och skapar ett tryggt klassrumsklimat.

Du har mycket god förmåga till kommunikation och samspel med elever, kollegor och vårdnadshavare. Förmågorna ser du som viktiga nycklar i arbetet med måluppfyllelse och utveckling.

Övrigt

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.